Varför språkförändringen?

12

I filmen The Hunt For Red October börjar Marko Ramius (Sean Connery) filmen tala ryska - liksom alla ryska karaktärer. Efter att ha läst följande avsnitt från Uppenbarelseboken (Uppenbarelseboken 16: 15-17) börjar orden på ordet "armageddon" istället tala engelska.

[in Russian] "Behold, I am coming as a thief... and he gathered them all together in a place called Armageddon... [in English] and the Seventh Angel poured forth his bowl into the air, and a voice cried out from Heaven, saying, "It is done!" A man of your responsibilities reading about the end of the world? And what's this? "I am become Death, the destroyer of worlds."

Varför växeln? Varför inte bara börja på engelska? Varför på den delen, och det ordet, specifikt?

    
uppsättning stevvve 06.10.2016 04:19

2 svar

10

Jag har också undrat på detta när jag tittar på showen. Det verkar konstigt att börja med undertexter och sedan plötsligt växla till engelska på detta sätt. Först föreställde jag mig kanske att de ville göra undertexter ursprungligen men då gick de slut på budgeten för undertexter verkligen tidigt och fick byta. Detta har givetvis ingen mening.

Jag tror inte att det finns något mer än att ha ett kreativt sätt att visa betraktaren att medan språket som hörs är engelska, är tecknen faktiskt talar ryska. Genom att få dem att börja prata ryska fastställs det faktum att det finns ett annat språk, men då finns det en övergång från ryska till engelska, inklusive en visuell övergång för att illustrera effekten. Det är ett kreativt sätt att göra detta.

När det gäller övergångspunkten noteras den i avsnittet IMDb Trivia för film som ordet "Armageddon" är detsamma på engelska och ryska även om det uttalas annorlunda. Detta är troligt syftet med att välja det ordet som en punkt när karaktärens övergång från ryska till engelska.

    
svaret ges 07.10.2016 03:58
4

Som @sanpaco sa, är armageddon detsamma på båda språk. IMDb-länk

Min förståelse var helt enkelt att det skulle vara lättare för publiken att följa vad som hände. Det kan dock vara att regissören helt enkelt gillade tanken baserat på en film han hade sett: Reddit Link

    
svaret ges 06.10.2016 20:43