Varför är Batwoman en del av fladderfamiljen?

15

Kate Kane verkar inte ha något förhållande till Bruce Wayne eller Batman. Hon är bara en kvinna som hade en motivation att bli en korsfarare. Robinsna togs in av Batman och åtminstone Batgirl tränade med Bruce.

 • Under vilken rättfärdighet förutom i namn har Batwoman varit med i fladderfamiljen? Fick hon tillstånd att förlänga "franchisen"?
 • Var Stephanie Brown (som Robin eller Batgirl) annorlunda?
 • Hur är det med Cassandra Cain?
uppsättning Ed. 02.11.2012 19:24

3 svar

16

Tekniskt var hon inte en del av Batmans familj av korsfarare. Hon var inspirerad av honom, men inte utbildad av honom. Han motsatte sig sin karriär både i Silver Age och Modern Age. Hon skapades av samma författare, och därigenom via proxy skulle hon vara medlem i Bat-familjen, även om Batman aldrig godkände sitt eller hennes uppdrag.

 • Framträdande i Detective Comics # 233 (juli 1956) och skapad av Bob Kane och Sheldon Moldoff, var hon menad att vara ett feministiskt uttalande till Batman. Om en man kunde göra det, varför kunde inte en kvinna? Hon förlängde franchisen utan att få tillstånd från Batman, och hon skulle inte heller acceptera utbildning från honom.

 • Batman behandlade henne tidigare som en dilettantbrottskämpe som bara var involverad eftersom hon var rik och uttråkad (mycket som människor kanske hade karakteriserat Bruce Wayne om de visste att han var Batman).

  Batwoman är till skillnad från någon av de andra medlemmarna i Bat-familjen, oavsett hur tangentiellt ansluten, eftersom nästan alla andra medlemmar hade utbildning för att komplettera vad de gjorde på gatan från Batman eller en Batman-utbildad associate.

 • Batman utbildade Dick Grayson som Robin. Robin blir Nightwing och tränar och stöder Huntress, även om Batman inte godkänts av Huntress. Dick Grayson är förmodligen det bästa exemplet på träningen Batman har gett en medlem av sitt lag.

 • Batman tränar Jason Todd och Tim Drake som Robins. Jason Todd 'dör' och kommer tillbaka som Red Hood. Tim Drake fortsätter sin karriär som Red Robin.

 • Cassandra Cain utbildades som en mördare av hennes far David Cain. Hennes träning gjorde det möjligt för henne att hålla sig själv mot några hot och en gång tempererad med träning från Batman och Oracle, hon var ett välkommet tillägg till Bat-familjen.

 • Stephanie Brown är en examen från samma skola som har utbildats av Batman, Batgirl, Oracle och Bird of Prey, som inkluderar den formidabla Svarta Kanarieöarna.

Batwoman får en makeover i DCnU och om det betyder att hon kommer att fungera bättre med Batman Family är någons gissning.

    
svaret ges 03.11.2012 08:54
0

Batwoman, jag antar den nuvarande, har inget annat förhållande än tillåtelse och är relaterat till den ursprungliga Batwoman (Batmans ex-flickvän).

Verkligheten är, hon slogs in i Huntress (Bertinelli) plats, ner till liknande kostym och personlighet.

Stephanie, var Robin (Drake) s ex-flickvän, och blev ifrån sig Batman-familjen genom honom. Han godkände inte henne förrän nära hennes död. Hennes pappa är Cluemaster, en Batman-skurk i mitten.

Jag minns inte att hon var i Batman allt så ofta tills hon blev Robin, som kanske var 10 år efter hennes första utseende.

    
svaret ges 03.03.2013 17:27
0
Den ursprungliga Batwoman var Bruce Waynes moster genom äktenskap (hon gift sig med familjen Kane, och Bruces mamma var Martha Kane) men var änka vid tiden. Den nyaste Batwoman, Kate Kane är kusiner med Bruce och är nisch (igen, genom äktenskap) till den ursprungliga Batwoman; även om varken Batman eller Batwoman är medvetna om varandras hemliga identiteter och Kate är omedveten Kathy var den ursprungliga Batwoman. Detta är nästan helt retconned i den nya 52, som Kate Kane är den ursprungliga Batwoman och Kathy slutar fortfarande existera, men som en agent istället för en superhjälte. Hon är inte en del av Bat-familjen trots att han är hans bokstavliga familj, men hon arbetar med Batmans välsignelse och han litar på att hon ska ta hand om Gotham när han har internationell eller ligaaffär.

    
svaret ges 05.03.2015 22:24