Finns det några bevis på att Lando Calrissian är Finas far? [duplicera]

13

Efter att ha tittat på Star Wars: Force Awakens hörde jag att folk hävdar att Lando Calrissian är Finas far. Finns det några bevis för att han faktiskt är eller motbevis för att han inte är?

    
uppsättning dnl 20.12.2015 12:49

3 svar

21

Nej, det finns inget konkret bevis på något sätt än.

För allt vi vet från filmen visste Finn aldrig sina riktiga föräldrar. De kan vara någon. Kanske kommer vi aldrig att känna dem.

Hittills har jag sett två argument som stöder "Finn är Landos son" teori.

Först handlar Lando om den enda människa med mörk hud i original trilogi. Vissa människor tror att relativ sällsynthet hos människor med olika pigmentering gör att de alla är relaterade på något sätt. Att gå ner till detta sätt att tänka är den "uppenbara" slutsatsen att Finn måste vara Landos familj - sannolikt son. Samma sätt att tänka berättar att Finn är son till Han och Sana , mörkskinnig kvinnlig människa introducerad i serietidning.

För det andra sa Lawrence Kasdan (medförfattare av nya filmer) att " Lando jag tror inte är färdig på något sätt, form eller form ."

Det första argumentet ignorerar Mace Windu, en annan mörkskinnig människa, som introducerades i prequel-trilogin. Mace Windu, som Jedi, har troligtvis aldrig barn, men han måste ha haft några föräldrar och kanske har syskon, så kanske den familjen linjen leder ner till Finn. Utanför universum är hela argumentet ganska rasistiskt.

Det andra argumentet läser förmodligen för mycket in i Lawrences ord. Han var också kontraherad för att skriva om spin-off om ung Han Solo, och vi känner från Empire Strikes Back att Han och Lando hade en historia tillsammans. Lawrence kan också betyda att vi kommer att se Lando i spin-off-film.

Så jag antar att det är upp till dig att bestämma vilken sida som är mer övertygande för dig. Om du letar efter starka, faktiska, kanoniska bevis, är det nuvarande svaret att vi inte vet någonting om Finns familj.

    
svaret ges 20.12.2015 13:37
5

Det finns några bevis, men inte kanoniska: på Amazon kan du köpa ett pussel från Finn som tidigare hävdade (du kan se den nämnd i recensionerna och i den här artikeln ) som han är Lando Calrissians son:

Tyvärrverkardehatagitbortdettafrånproduktbeskrivningen,eftersomjagintekanhittadennågonstans.Ochdetfinnsenartikel här av Jason Ward of Making Star Wars, som tror att detta är inte riktiga bevis alls och att pussel säljaren helt enkelt gjorde ett misstag.

En bit mer kanonisk men också mer omständig bevis är att Billy Dee Williams, som spelade Lando i den ursprungliga trilogin, har sagt att han också kan star i den nya trilogin:

“Yeah, people were pretty upset about it. But I uh…I may very well…I have a feeling I’m going to show up. There’s nothing I can really discuss about it at this stage.”

Återigen, inte solida bevis, eftersom han kunde visa sig helt enkelt som en gammal karaktär snarare än som en släkting till en ny. Men notera att han bara säger att han "har en känsla" kommer att dyka upp, vilket tyder på att det finns en viss övertygande anledning att han borde, vilket han inte kan offentliggöra. Att vara en gammal följeslagare av andra återkommande stjärnor kan tydligen inte vara den motivator han tänker på, men att vara relaterad till en av de nya stjärnorna kan mycket väl vara!

    
svaret ges 20.12.2015 13:56
-1

Kasta bara det där ute. Liksom de flesta, skulle jag gärna se Lando återvända i Episode 8. Och som de flesta människor har möjligheten att Finn är Landos son korsat mig mer än en gång. Även om det inte inledningsvis kom in i mitt sinne uteslutande av rasande prickar, men på grund av vad Maz Kanata sade till Finn i Episode 7. Något i linje med: "Om du bor tillräckligt länge ser du samma ögon i olika människor Jag tittar på ögonen hos en man som vill springa. "

Nu är det mycket troligt att hon bara talade om Finlands ovillighet att bekämpa de onda, men med tanke på hennes "olika människor med samma ögon" anmärkning, låter det så mycket som att hon hänvisar till vad Finn har gemensamt med Lando . Finn ville springa, och Lando var villig att böja sig till imperiet, och till och med förråda sin vän i processen istället för att slå tillbaka.

Kommer inte att säga att jag bestämt tror på denna teori. Bara säger att det är den enda övertygande ledningen som jag har stött på för att stödja den.

    
svaret ges 25.07.2016 05:56