Varför fick mitt amerikanska B1-visum nekats under 214 (b)?

12

Jag gick för B1 U.S. Visa på amerikanska ambassaden i Delhi.

391.133

Vid denna tidpunkt avvisade han mitt visum med brev som nämnde 214 (b) som anledningen. Jag vet inte varför han faktiskt avvisade det. Men jag har anständigt 2+ års erfarenhet med mitt företag. Och jag gick på ett affärsmöte med kunden. Jag skulle ha kommit tillbaka efter 2 veckor.

Jag vet inte om om ansökan kommer att hjälpa till.

    
uppsättning Ishmeet 02.12.2014 07:39

2 svar

17

Det är olyckligt, och jag hoppas verkligen att det var mer än det. Har du haft något annat pappersarbete som han tidigare sett? Flygbiljetter etc?

En 214-b-vägran är i princip misslyckad att övertyga intervjuare än du inte är invandrare utomlands.

De börjar varje intervju om du försöker immigrera, och det här är frustrerande, eftersom det innebär att ansvaret är att du ska bevisa att du inte är.

Detta görs genom att visa starka band till ditt hemland, helst en returbiljett, bevis på att du kanske bara har bokat hotell i en vecka, e-postmeddelanden som visar möten, kontaktuppgifter (visitkort?) och ett brev från din företag som anger din nuvarande anställning och avsikten att återvända efter att ha pratat med kunden. Din nuvarande levande bevis (räkningar och mer). Det här är bara en liten delmängd - det finns många andra dokument som kan passa dig bättre, eller ge ytterligare bevis - bankkonton, bevis på din familj i Indien som du stöder är andra möjliga exempel.

Lyckligtvis är det ingen skada vid återanvändning - Avslag är INTE permanenta. Men du vill se till att du har mer information. Och nästa gång IF (förhoppningsvis inte) de avvisar dig och citerar 214b, fråga varför. Det är en stor kategori, och om du inte frågar är det väldigt svårt att gissa på vad de kanske har misslyckats med.

Definitivt läs av officiella 214b vägran sidan jag länkade - Det går mycket mer i detalj och kommer förhoppningsvis att ge dig ytterligare insikt.

    
svaret ges 02.12.2014 07:59
5

Intervjuer: Har du någonsin varit i USA tidigare? Mig: NEJ Intervjuer: Har du någonsin varit utomlands tidigare? Mig: NEJ

I grunden har du INTE ett register över att du lämnar ditt land och återvänder. Din situation är som att ha "ingen kredit historia."

Det första steget är att ta en resa till ett annat land (förhoppningsvis väst, till exempel Kanada) och återvända till ditt hem. Det hjälper till att skapa din "resehistoria".

Det verkar som om problemet kanske inte är du, men ditt "hem" land. Det vill säga, medan en amerikansk konsul inte skulle misstänka att en kanadensare vill att han ska immigrera till USA och inte återvända, kan han / hon känna det här med människor från ditt land.

Vad du behöver göra är att ställa dig ifrån varandra från andra i ditt land. Att gå till Kanada och återvända hem skulle vara en bra start. Men beroende på ditt hemland kanske du måste göra mer än det. Att köpa ett hem (i motsats till att hyra) skulle hjälpa till. Så skulle gifta sig och börja en familj. Slutligen hjälper det, om du är över, snarare än under 30 år, allt annat lika.

Ett rekurs du kanske har är ditt kundföretag. Om det råkar vara Apple, Google eller IBM, ska ett brev från dem som säger att de ska se dig hemma göra. Om det råkar vara Podunk-programvara, kanske det inte är så bra, men då kan det fungera.

Det är orättvist, men det är hur det är, när människor bedöms av sitt land och inte personligen.

    
svaret ges 02.12.2014 21:01