Varför kommer högspänning från HDMI-porten på min TV?

3

Jag pluggar min TV i ett jordat uttag. När jag ansluter en HDMI-kabel till baksidan av TV: n och mäter spänningen som kommer ut från kabelns andra ände (borde vara 0 borde det inte?) Läser det 380 volt ...

Jag pratar med min hyresvärd om detta men det här är absolut inte normalt är det? Om så är fallet, vad kan orsaka detta? Det händer också med andra försäljningsställen.

UPDATE

SENASTE INFO: När den första Comcast-killen kom och försökte installera X1-rutan fick han en liten chock när han försökte ansluta de två. Han berättade för mig att det uttag jag pluggar in var omkopplat. Hyresvärden fixade detta och jag bekräftade att han gjorde med en plugg i testaren. Efter det kom Comcast tillbaka och försökte installera den igen, samma gnistproblem.

Jag hade två TV-apparater med detta problem

 • TV # 1 (3 pronged) var i mitt sovrum och var ansluten och ansluten till en Comcast Digital Receiver med en HDMI-kabel. Arbetade perfekt. När jag flyttade det till mitt vardagsrum och försökte det med Comcast X1 HD-lådan skapade det gnistor när jag försökte ansluta de två med en HDMI. Comcast tekniker verifierade att ingen utländsk spänning kom ut ur lådan eller HDMI från lådan. Han ersatte också lådan och lådans strömförsörjning. Så det hände med två comcastboxar Kan det vara Comcast-rutan?
 • TV # 2 (3 pronged) var alltid placerad i vardagsrummet och skapade gnistor efter att jag hade anslutit Comcast X1-rutan (båda rutorna).
 • NYA INFO: De två TV-apparater som hade högspänning från HDMI-kabeln som var ansluten till baksidan av dem hade en sak gemensamt. Strömkablarna för dessa TV-apparater hade en mark på dem (3 prong). Min hyresvärd tog sin TV över och testade den och det fungerade. Hans tv har 2 prongs. Jag har precis köpt en ny TV och fått en elektriker och vi testade det, det fungerade. Min nya TV har 2 stavar. Kan de tre prongarna vara ett problem med något?

  Min hyresvärd använde en Digital Volt Meter och hade den inställd på vAC-alternativet när den läste 300 +.

      
  uppsättning Zack 05.08.2014 19:48

  4 svar

  2

  Du nämner att det fanns gnistor och en oro över din mark, jag skulle försöka kontrollera ett felaktigt anslutet uttag som en försiktighetsåtgärd. Den första kontrollen är en enkel uttagstester. Dessa har 3 ljus och identifierar snabbt en varm mark eller bytas neutral / het, tillsammans med andra vanliga problem.

  Vad de inte kan identifiera är om det finns spänning på både neutral och jord, för att du behöver en välkänd bra mark och en enkel spännings tester. För en känd bra mark kan du hitta några rörledningar som är jordade, eller kanske de jordstavar som panelen ansluter till, men ett riktigt enkelt sätt är att ansluta en lång förlängningssladd till en vänlig granns hus och använda markstiftet ( i ditt fall är sovrummet förmodligen en bra mark). Kontrollera om det finns spänning mellan den kända bra marken och din mark eller din neutrala.

  Eftersom du ser verkliga gnistor kommer jag att utesluta fantomspänning från att köra en hdmi nära elektriska ledningar. Och eftersom problemet hände efter att du flyttat TV: n, var TV: n skadad i rörelsen, eller det är en annan enhet som du har lagt till blandningen. Börja med uttaget för att vara säkert, men om det inte är problemet, hade du troligtvis en felaktig enhet. Med tanke på läsningen av över 300V, gissar jag att det var en felaktig enhet. En kort / kort kort skulle brukar resa en breaker (om den inte är riktigt jordad) och bara läsa 120V.

      
  svaret ges 07.08.2014 14:49
  1

  Hej jag har sett detta många gånger i mina år som en uverse tech, vi kallar det spänning blöder ut. Felaktiga elektroniska komponenter i tv: n blöder ut stora mängder spänning (200 + VAC) via hdmi-portarna på våra mottagare vilket gör att de misslyckas eller förlorar signalen. Vi identifierar problemet genom att vinka en utländsk spänningsdetektor någonstans nära tv-ytan och hålla den nära toppen av en hdmi-kabel som endast är ansluten till tv: n. För att lösa detta problem och stoppa potentiella revisioner, blockerar vår techs installationsjordsmodul. Dessa jordningsmoduler sitter i ditt uttag med tre spetsar och har en skruvskruv på botten som vi använder för att fästa en bit coax på coaxskruven på baksidan av TV: n. Resultaten är omedelbara. Du får inga spänningsavläsningar med FVD på TV: ns yta eller på de anslutna HDMI-kablarna. Ibland är varje tv blödande spänning och vi installerar en för varje tv för att skydda utrustningen. Det är fortfarande ett mysterium om varför detta händer när vi ser det på helt nya och äldre tv-apparater. Hoppas det hjälper.

      
  svaret ges 08.05.2018 06:33
  0

  Jag håller med om att det är utbrott från felaktig utrustning, men min observation är lite annorlunda. Det är inte alltid den TV som blöder högspänning i HDMI-porten. Jag har två Android TV-boxar kopplade till mina två TV-apparater, varav en är helt ny och har upplevt spänning i båda HDMI-kablarna, innan de till och med sätter in i TV: n. Så i mitt fall kommer spänningen, som producerar en gnista, ut ur TV-lådan och INTE TV: n. Eftersom min TCL TV har en metallfäste ger det en chock när vi rör på den yttre masten när TV-boxen är ansluten till den, om den är på eller av. När jag först kopplat strömmen från TV-boxen eller tar HDMI-kabeln ur TV: n eller lådan, blir allting normalt. Det föreslår därför att TV-apparaten inte i alla fall är felaktiga, det kan vara mediakassan som används.

  Den stora frågan är därför, att den blivit utblåst från mediaboxen farlig för tv: n? Eftersom Media Box kostar 20 gånger mindre än själva TV: -)

      
  svaret ges 29.11.2018 09:01
  0

  VidjordningavenTVanvändervienavdessamoduler.VikopplademodulentillettjordatuttagochfästerenbitavavslutadkoaxialkabelfrånkoaxialenpåbaksidanavTV:ntillkoaxialenpåmodulen.AllaV-utblåsningarförsvinnernärdutestarenhetermedFVD-enheterefterjordning.

      
  svaret ges 03.02.2019 05:36