Addering vägglampa för framtida takfläktljusalternativ

1

Som en del av någon ombyggnad som jag gör överväger jag att lägga till en strömbrytare till väggströmslåda och en löpande 14/3 kabel till takfläkten för att styra fläkten och ljuset (eventuellt framtida tillägg) med separata brytare.

Jag planerar inte att lägga till ett ljus ännu (om någonsin).

Jag skulle avsluta den heta tråden inuti takfläktslådan med en trådmutter. Är detta säkert övning? Eller ska jag bara lägga till om jag kopplar ett ljus i andra änden?

    
uppsättning Irazu 29.12.2015 19:49

1 svar

5

Nummer en sak, jag skulle markera de reserverade ledningarna i omkopplingslådan och taklocket så när du öppnar saker i framtiden är det klart vad som är. Jag skriver även anteckningar inuti täckplattan med en sharpie.

Jag skulle ansluta grunderna och neutralsna i båda ändarna och locka hots med trådmuttrar. Jag skulle inte sätta omkopplare i växellådan, jag skulle lämna ett tomt där. (Använd Decora stil switchar.)

Om du någonsin sätter lampan och separatorn in, blir det lätt; om du aldrig gör det kommer det att vara säkert; om du väljer att göra något annat som du inte ens tänkt på nu, blir det lätt att se vad som finns och tillgängligt.

Om du verkligen vill ha maximal flexibilitet kan du köra ledning från omkopplingsboxen till fixturen, beroende på ramverket och layouten kanske det inte är så svårt med ENT (de blåa sakerna).

    
svaret ges 29.12.2015 19:57