På en restaurang i Italien borde jag sitta när min mat kommer?

28

Jag satt vid bordet, beställde pizzaen. Medan det var förberedt bestämde jag mig för att gå på toaletten för ett kort besök. En anställd kom (grillaren) och medan jag var mitt i mitt företag informerade han mig om att pizzaen serverades.

Jag lämnade badrummet och berättade för honom ok tack, men hans beteende föreslog att jag borde vara vid bordet när pizza kom fram. Han pratade med mig som att säga "kille vad gör du, du borde vara vid din plats nu". Precis som en flygvärdinna skulle tala med dig om han skulle hitta dig i toaletten när flygplanet förbereder sig för landning.

Jag är inte intresserad av att klaga eller något. Jag försökte rättfärdiga sitt beteende när du upptar ett bord, men förbrukar inte din mat ASAP, så det kan ta längre tid för mig att sitta i nästa kund.

Ska jag sitta när min mat kommer (förutsatt att min teori står för "äter din mat ASAP"), eller var detta fall bara ett slumpmässigt fenomen, en outlier?

    
uppsättning gsamaras 23.07.2018 10:46

6 svar

61

Den enda logiska förklaringen är att han helt enkelt föreslog att du skyndade dig, för pizzaen blev kall och du skulle inte smaka på det i sitt bästa ögonblick (när mozzarella är fortfarande varmt). Service i Italien är generellt bra, så vad jag skulle tro är att han gjorde mig en tjänst.

Det finns faktiskt också möjligheten att han stressade dig för att slutföra din måltid snabbt för att göra plats för andra gäster, vilket kan vara fallet om du var på badrummet för en lång tid , men bara i det här fallet annars skulle det vara dålig service.

Sammanfattningsvis, om du gör ditt företag i badrummet, kommer servitörer inte normalt att knacka "hej du måste släppa allt och börja äta", så nej det förväntas inte stanna vid bordet när mat kommer om du är i badrummet.

    
svaret ges 23.07.2018 12:13
9

Efter min mening bör du sitta när maten kommer, speciellt om du är ensam vid bordet. Men det verkar konstigt att de kommer att leta efter dig på toaletten. Hur länge var du där inne?

Jag vill inte att min mat ska serveras utan att jag är där och de flesta restauranger (> snabbmatskategori) vet jag, skulle vänta med att servera tills jag är tillbaka och håll maten varm under tiden.

Skälet till att du vill ha vid bordet kan vara:

  • Så du kan kontrollera om maten är okej (faktiskt vad du beställde)
  • Så du kan vara säker på att ingen har manipulerat det under tiden (det är servitörerna ansvariga tills du får det, så han kan inte bara lämna det obevakat)
  • Så maten är varm och frisk.
  • Se till att du inte lämnade plötsligt

P.S: Jag är från Centraleuropa.

    
svaret ges 24.07.2018 11:13
6

Jag tycker det är väldigt konstigt. Jag skulle aldrig förvänta sig restaurangens personal att prata med mig i den situationen, inte i en McDonald eller i en Michelin 3-stjärnig restaurang; förutom kanske om jag stannade där mer än 20 minuter, och de började oroa sig för om jag lever.

Det verkar oklart för mig och jag har aldrig stött på denna situation i någon restaurang, heller i Italien eller i Frankrike ...

    
svaret ges 23.07.2018 17:32
3

En annan anledning kan vara för självförsäkring / täckning. Vad händer om någon bestämde sig för att stjäla en bit pizza eller hela pizzaen, när du är där inne? Skulle du tro servitörer när de skulle berätta "din pizza var redan serverad"? Bara ett annat möjligt alternativ.

    
svaret ges 23.07.2018 14:49
1

Du kunde ha gått genom badrumsfönstret eftersom du såg någon från felmafiafamiljen och var i så fall det inte varit någon anledning att förbereda fler delar av din beställning.

Allvarligare: Jag känner inte till restaurangens topologi, men det kan helt enkelt ha varit så att han inte visste var du än gick och kollade på badrummet. Det hade varit otrevligt att bara granska och sedan stänga dörren tyst igen, så han berättade att din maträtt var redo som en slags förklaring av honom som tittar.

    
svaret ges 24.07.2018 23:47
1

Den enda anledningen till att servitören var tvungen att jaga dig på toaletten är att han letade efter sina pengar. När det gäller servitören har du lagt din order och sprang; och de vill veta om de måste fälla maten och kanske ringa till polisen.

Jag tror inte ett ögonblick att servitören verkligen bryr sig om du äter pizza varm eller kall - speciellt med tanke på hur länge måltiderna förblir, det är alltid kallt när du kommer till slutet.

Om du är ensam och lämnar ditt bord, tar du dina väskor & kappa (och laptop etc etc) efter beställning och planerar att återvända, berätta för servitören att du kommer tillbaka om en kort stund. Tänk dig att när du har gjort din beställning är maten på bordet; och ett bord där det inte finns något kundsäte betyder det dags att städa upp bordet.

    
svaret ges 25.07.2018 03:27