A 90s anime / cartoons / med en huvudperson som har en röd mecha kostym med ett vapen som ett spjut!

6

Jag söker en animering med 2 partners. De reser runt om i världen, och de har robotardrag. Jag kommer ihåg att kostymerna har några neuronala förbindelser med piloterna. Huvudpersonen har en röd robotdräkt med ett spjut eller någon form av vapen som kan tränga igenom någonting.

Det är en gammal show. Jag vet att jag såg det när jag var en riktigt ung man (runt 2001-2002).

Jag har sett ett parti av anime med mecha, men ändå hittade jag inte den här animationen. Det är inte någon av serien Gundam . Som noterat i mitt svar på två av svaren nedan är det inte heller Neon Genesis Evangelion eller Tekkaman .

Vad jag minns: de körde bil med robotar, huvudpersonen var sjuk, hans partner var ungefär 50-55 år gammal, roboten var röd, och jag minns väldigt bra bara en fas, en fiende är det inte värt att komma ihåg om ett svärd var ett spjut, men jag vet att det var en symbios mellan de två, robotarna var inte lika stora som evangelion och kämpade inte i rymden som en del av gundam, jag vet att den har en skarp form och det är som om du kommer ihåg de senaste versionerna av blåa könsrobotar

    
uppsättning Plus Ultra Anime 22.03.2018 05:41

2 svar

5

Kan det här ha varit Neon Genesis Evangelion ?

I remember the suits have some neuronal connections with the pilots.

Förutsatt att du menar "neuralt", har piloten i Evangelion verkligen mentala anslutningar till deras mecha.

The main character has a red robot suit with a spear or some kind of weapon that can penetrate anything.

Hon är inte huvudpersonen , men Asuka Langley piloter en röd mecha (EVA-02). Protagonisternas tre mecha har alla vapen som heter Progressive Knives som kan skära igenom nästan vad som helst.

Senare i serien dyker upp ett verkligt spjut som heter Spear of Longinus, vilket har förmågan att tränga in i "AT Fields" som genereras av seriens största skurkar, änglarna.

Evangelion gjordes på 90-talet, så det passar din tidsram. Det som inte passar är att det finns tre mecha piloter, inte två. Jag måste bekänna att jag inte faktiskt har tittat på det själv, så jag vet inte om partiet matchar "resa runt världen".

    
svaret ges 22.03.2018 08:42
5

Det här kan vara "Tekkaman: Space Knight" / "Uchū no Kishi Tekkaman" (den engelska wikipedia-sidan har inte mycket detaljer, italienska och spanska är ganska rikare).

Först av allt, en bild:

Matchandedetaljer:

  • (mestadels)rödmechakostym
  • spjutliknandevapen
  • kostymernaharnågraneuronalaanslutningarmedpiloten
  • gammalshow:detsändesiJapan1975,iUSA1984

Icke-matchandedetaljer:

  • 2parter:härharvienkändrobot(Pegas,denblåaibakgrunden)ochenpansaristället

Härärenvideoavhuvudpersonens"transformation" (italiensk dub):

                             
    
svaret ges 22.03.2018 19:14