Vad händer om man står upp från benägen inte provocerar angrepp av möjligheter?

7

För en kommande kampanj överväger jag att göra en husregel som säger att En varelse kan ta en flyttningsåtgärd som inte provar angrepp av möjligheter att uppstå från benägen. Alternativt är jag Med tanke på en husregel som säger att En varelse kan också ta en standardåtgärd som inte provocerar attacker av möjligheter att stå upp från benägen.

Men jag är oroad över långsiktiga oavsiktliga konsekvenser och spelbalans. Vilken effekt kommer att ha husregeln på den typiska -kampanjen i en inställning som är lika nog till Greyhawk där en part av två primära kampanter och två primära hjul - allt mellan nivåerna 2 och 3-förväntas gå från nivå 1 till 20?

Obs! Det var typ av sista halmen. Polgolb, nivån 3 goblinbarbarianhövding, var resa ped av nivå 2 bards 150 gp utbildade krig ridhund . Som Polgolb försökte stå upp från benägen, gjorde en dator en möjlighet att attackera, rullade en kritisk träff (först en naturlig 20 som bekräftades på grund av Polgolbs -4 straff till AC), tog Polgolb 20 eller så poäng av skada och skickade Polgolb till sin evighet med Maglubiyet . Och än en gång - för vad som verkar som tusen gången - påminde jag om den otroligt asymmetriska karaktären av resanförsök och hur mycket väldigt få sätt finns tillgängliga för en varelse att försvara sig från dem och av hur det är så, som jag vet, absolut inget sätt för den typiska benägna varelsen att stå upp ur benägen utan att provocera attacker av möjligheter.

För jämförelse, i Dungeons and Dragons, tredje utgåvan, åtgärden står upp från benägen gjorde inte provocera möjligheter . Faktum är att Sword and Fist säger att "det är ganska möjligt att vara kvar på vakt när du står upp" (68). Men 3.5 revisionen ändrade tyst det här, och mina dåliga killar har fallit över sig själva ända sedan dess. Jag vet att för att försvara sig mot resanförsök skulle varelser kunna ägna värdefulla feber som Dragon # 323 feat Stalwart (96) eller Planar Handbook feat Earth Heritage (38-9) eller skicklighetspoäng till färdighetsbalansen, skickligheten Tumble och skicklighetstrenderna (förutsatt att sådana färdighetspunkter är tillgängliga) eller pengar till saker som från Magic Item Kompendium stövlarna med agile språng (76) eller från Underdark rustningsviktsviktsvikterna (66), men tripping fortfarande verkar orättvist favoriserar datorerna: en dator som ägnar sig åt en smattering av resurser för att göra resanförsök kommer att resa alla utom det största eller mest välberedda monsteret. Detta görs speciellt egendomligt som monster - på grund av deras begränsade prestationer, förmåga poäng, skatt eller vad som helst - är det ofta inte möjligt att använda denna taktik effektivt själva!

Ramutmaningar är välkomna, men kom ihåg att som en DM finner jag att ägna en del av en motståndares resurser för att försvara några av datorerna bättre känd taktik rimlig, men att ägna tillräckligt med resurser för att göra resanförsök direkt misslyckas är inte denna DM: s idé om roligt. Jag ser inte bara att kasta mot datorns varelser som själva gör resanförsök som löser problemet så mycket som förvärrar det. Slutligen, samtidigt som gentlemens överenskommelse säger att alla undviker resanförsök under de flesta omständigheter är en lösning, föredrar jag att en lösning är mekanisk i naturen istället.

    
uppsättning Hey I Can Chan 01.06.2017 20:34

3 svar

1

Resa skulle gå från billigt till värdelöst

Den långsiktiga frågan skulle minska värdet av tripping. På låga nivåer, PC: n har värdefulla få resurser, så att göra resan mindre värdefull innebär att det kommer att se mindre spel. Att ridningshund är ett hot i sin egen rätt på andra nivån, men det kostade några av bardens guld. Vid jämn 6: e nivå är samma hund nästan värdelös; Det är relativt bräckligt, och det är relativt svagt.

Rekommenderad lösning

Jag föreslår att vi speglar hur åtgärderna för Dra ut ändras, och lämnar bara ett hotat utrymme. Således kan det vara namnet Defensive Stand, eller vad som helst, och vara en fullrundad åtgärd, såvida inte varelsen begränsas till en vanlig handling (som med att dra tillbaka, kunde en illamående vara inte utföra denna åtgärd) att stå utan att provocera Attacks of Opportunity .

På så sätt kan varje varelse göra en rörelseåtgärd för att stå och riskera en Attack of Opportunity, men genom att ta en fullrundad åtgärd att stå och försiktigt försiktigt uppmuntrar de inte något angreppssätt. På det sättet behåller resan det mesta av sitt värde för att slösa bort handlingar, och vissa varelser (ingen intelligens eller mycket aggressiva) kommer fortfarande att stå snabbare och provocera attackerna.

    
svaret ges 03.06.2017 02:27
0

Jag tror att det här faller under Tumble: s uppfattning:

från skickligheten :

DC 15 Tumble at one-half speed as part of normal movement, provoking no attacks of opportunity while doing so. Failure means you provoke attacks of opportunity normally. Check separately for each opponent you move past, in the order in which you pass them (player’s choice of order in case of a tie). Each additional enemy after the first adds +2 to the Tumble DC.

Att komma upp från benägen är en del av rörelseinsatsen, eller hur? Om din motståndare hade flyttat för att vara på toppen av dig medan du var benägen, skulle du behöva DC 25-kontroll eftersom du skulle behöva flytta genom sitt utrymme.

Jag behandlar "normal rörelse" som inte innebär att flyga, simma eller något annat - bara flytta på marken utan speciella medel.

Oavsett att tripping och få ytterligare attacker av möjligheten mot motståndaren som klarar av att bli uttråkad, är knappast trasig. Ja, din chef dog. Men vad hade hänt om casteren helt enkelt hade sovit honom? I slutändan kommer tripping bara att påverka medelstora och små humanoider, och det är en anständig kraftökning för kampsportar som kommer att bli helt outskinnade av även en nivå 2 caster av nivå 7. Så jag tror inte det här är ett större problem än ett möte som inte var så svårt som du hade hoppats. Nerfing de benägna reglerna kommer bara att separera din partis kampsport i kraft från hjulen.

Detta är inte avsett att försvaga din erfarenhet. Detta svar påpekar helt enkelt att kampsportar måste vinna ibland, och snart kommer dina hjul att vinna mycket mer än kampsporten. Det är inte dåligt att spelaren kunde landa en resa, få AoO, crit och lyckas insta-gib chefen. Det var mycket engagemang i att besegra din chef, liksom bra planering av karaktären som tillbringade resurser på hunden. På senare nivåer kommer monster att vara stora, flygande, formlösa eller alla ovanstående. Resan är inte trasig, och inte AoOs på tecken som står upp från benägen. Det här svaret var relaterat till den del av din fråga där du frågade om effekterna av att ändra dessa regler på din kampanj och att upprepa: Din kampsport kommer att bli ännu svagare, och dina caster-figurer kommer samtidigt att bli ännu starkare (eftersom de kommer att skörda fördelarna med extra försvar vs varelser i melee som använder knockdowns). Fråga dig själv: Är effekten av denna förändring för att göra fighters svagare och guider starkare? Gör då inte det.

    
svaret ges 01.06.2017 21:19
0

Effekten kommer att vara noll om du inte har en massa människor eller monster som är specialiserade på resanåtgärder. Även då, i strategisk strid där flankering och rörelse och att någon tankar fiendens möjlighetsanfall, har jag funnit ekonomin att bränna din fulla rörelse är tillräcklig kostnad. Om du till exempel är en resande mästare kan du resa din motståndare, som sedan måste bränna sin rörelseåtgärd för att stå upp, och sedan din kompis kan guiden använda en områdeseffekt stavning som en kon som fortfarande kan rikta sig det tidigare utrotade offeret. Att de inte drabbades av en möjlighet att angripa är nästan inte lika dåliga att de inte kunde använda sin runda för att undkomma eldbollen eller kölden. Bränna genom din rörelse betyder också att du inte kan undkomma utbudet av beröringsangrepp, som vid nivådränering behåller resans kraft även utan möjlighet att attackera.

    
svaret ges 24.06.2017 23:06