Vad är det med de olika FHR-värdena för dessa hettvattentankar?

2

Vi byter tanken med en effektivare och vi kan inte bli tanklösa med tanke på de kalla inmatningstemperaturerna i Kanada och den mängd produktion vi behöver (för en triplex med 7 personer).

Så jag har forskat på tankar. Både Rheem och Bradford White verkar erbjuda de mest effektiva tankarna av hög kvalitet. Jag har bestämt från mina beräkningar att vi kunde komma undan med något i 100-120FHR-sortimentet för att servera toppduschtiden på morgonen för hushållet.

En sak som jag är helt förvirrad av är dock Bradford White högpresterande energisparare 25gallon tank . Varje tank vi har sett är runt 50-75 liter med en FHR som sträcker sig från 80-120. Den här 25 gallonstanken säger att den har en FHR på 155 gallon (200 gallon FHR för 50 gallonstanken). Jag undrar först hur är detta möjligt, och för det andra, varför Denna notering skulle säga att den är avsedd för en 1 person hushåll.

Vilken person skulle någonsin använda 155 liter varmt vatten på en timme? Jag är positiv att vårt hus, med 3 duschar och lågflödeshuvud på 10 minuter, en dusch med 90 graders ökning skulle använda cirka 105 liter varmt vatten. Vad saknar jag med den här tanken? Det verkar för bra att vara sant att en 25gallon tank skulle kunna tjäna oss och det är ännu mer förvirrande att säga att 155gallon FHR bara är bra för en person.

Några tankar?

redigera

Jag har insett vad som är fel med mina antaganden att 150FHR skulle tjäna vårt hus. Om jag antar att vi behöver 105 liter för ett sämsta fall av 3 samtidiga 10 minuters duschar, upprepade gånger (dvs 6 duschar över 20 minuter) så är det 105 gallon på 20 minuter, inte en timme. Så jag måste ta återhämtningen av tanken i en timme, dela med 3 och lägg den till kapaciteten. Så dess återhämtning är 82gal / h vilket innebär att under de första 20 minuterna vi bara får 45 gallon (ca) vatten.

    
uppsättning brad 09.01.2013 04:15

1 svar

2

Effekten av vattenvärmare är den avgörande punkten. "Högpresterande" värmare är 76 kBTU / Hr, medan de flesta vattenvärmare endast är 30-40 kBTU / timme. Denna större brännare medgav att den mindre tanken kunde "hålla fast vid efterfrågan" under en längre tid. En annan anledning är att det kanske skulle vara konfigurerat att värma till en mycket högre temperatur och använd sedan blandningsventilen som ingår i för att sänka temperaturen till en rimlig nivå. Jag skulle betrakta denna "fusk" om det är vad de gör, men det är tillåtet av regeringen .

Jag gissar att noteringen säger en person eftersom den är en liten tank och inte baserad på FHR (som de borde ha mer uppmärksammat på).

Jag tror inte att du saknar något baserat på specifikationerna på FHR. Men du måste vara uppmärksam på storleken på din naturgasledning. Du behöver en högre flödeshastighet med denna modell eftersom användningsgraden är mycket högre. Du kan också behöva ge mer "läckage" i ditt hus (och rum som innehåller vattenvärmaren) för att få tillräckligt med luft för förbränning. Denna speciella modell använder luft från omgivningen istället för att ha ett rör för att ta in luften från utsidan. Otillräcklig frisk luft kommer att generera CO (mycket dåligt för levande saker) och kommer att minska vattenvärmaren effektivitet. Se till att du har en CO-detektor installerad nära enheten, oavsett vad du än väljer.

Den första timmarsatsen är en udda metrisk. Det mäter antalet gallon som kan levereras vid över 110 F, med en initialtemperatur på 135 F. Detta är mycket svårt att använda vid beräkningar.

Jag skulle närma mig beräkningarna som ett energibesparingsproblem. Använd återhämtningsgraden för att beräkna brännareutgången (1080 kJ / min i det här fallet). Då (bortse från entropin i blandningsventilen och värmekapaciteten och vattentätheten beror på temperaturen), bestämma vilken temperaturdusch du vill ha och vilken temperaturvatten du vill ha i tanken. Använd värmekapaciteten för vatten för att beräkna mängden energi som lagras i vattenvärmaren, energiförbrukningshastigheten (uteffekt) och brännarenergin (ström in). Antag att användningen av 6 gpm, inmatningsvatten vid 7 C, tanken vid 75 C, och användning av vatten vid 38 C, beräknar att du skulle ha cirka åtta minuter vatten. Med 55 gallon tanken skulle du ha ca 18 minuter med dessa antaganden.

Bara genom att titta på 90F återhämtningsgraden får du ca 80 liter / timme. Så, du kan använda 80/60 = 1,33 gpm på obestämd tid (med en ökning av 90 F). Men du behöver nog bara en ökning från 45 till 100 F för din dusch. I det här fallet (55 F ökning) kan du använda ca 2,2 gpm i obestämd tid med denna speciella brännare.

    
svaret ges 09.01.2013 04:55