Förklara mina observationer för torrhärdning av kött

2

Jag testar för närvarande torrhärdning. Jag märkte att inom 2 dagar hade det mesta av vattnet gått ur köttet och därefter var det inte längre vattenförlust. Jag vet att jag lade en tidning under varorna, fångade vattnet, tog bort papperet och placerade lite nytt papper under den härda maten som inte visar några tecken på att vara våt alls.

 • Eftersom inget mer vatten förloras efter 2 dagar betyder det ingen punkt att bota ytterligare (jag har fått höra att bota i minst 2 veckor). Även om det inte finns någon ytterligare vattenförlust märker jag att köttet blir mer rött och hårdare över tiden, vad betyder det?
 • Jag märker också att några mindre bitar har haft lite att veta vattenförlust.

 • betyder det att jag inte satte tillräckligt med salt i (jag trodde jag satte ganska mycket) eller finns det någon annan förklaring.
 • Tack

      
  uppsättning James Wilson 13.07.2013 20:32

  3 svar

  1

  Det finns flera variabler som behöver betraktas som korrekt och säkert torka botemedelskött ... temperatur, fuktighet, ph-nivå, till exempel. Bara på ämnet fuktförlust, men ... kommer du inte att kunna berätta helt enkelt genom att titta. Människor som gör detta för att leva kan berätta genom att röra ... de flesta av oss väger vår produkt innan du hänger. I allmänhet när köttet har en 30% reduktion i vikt, är köttet ordentligt härdat (med tanke på att alla andra variabler har hanterats ordentligt).

  Köttet blir svårare, det betyder att det torkar, men det kan torka för fort. I det här fallet kommer utsidan att torka innan insidan har en chans att. Om så är fallet blir inte köttet trevligt att äta, men ännu viktigare kan du få en potentiell säkerhetsfråga. Korrekt luftfuktighet och temperatur hjälper till att kontrollera detta .... runt 60 grader F (15 C) och 60-70 procent fuktighet.

  Så långt som saltet går, var noga med att använda någon form av härdningssalt.

  Jag rekommenderar att du läser igenom processen. Många saker kan gå fel och du kan göra dig och dina gäster sjuka väldigt lätt.

      
  svaret ges 14.07.2013 14:13
  1

  Jag vet inte mycket om torrhärdning i allmänhet, men åldring av nötkött, vilket är en liknande process, har varit studerades i detalj av Kenji på Serious Eats. Baserat på hans fynd skulle jag föreslå att du kör i en liknande fråga:

  So why does meat being aged stop losing moisture after the first few weeks?

  It's a matter of permeability. As meat loses moisture, its muscle fibers get more and more closely packed, making it more and more difficult for moisture under the surface to continue escaping. After the first few weeks, the outer layer of meat is so tight and tough that it is virtually impermeable to moisture loss.

  Enligt den här källan försvinner mest fukt under de första dagarna. De har också detta att säga:

  The final product will weigh 15-20% less than the weight of the original meat. In case of byproducts like liver, heart, kidneys and heart the weight loss can be as large as 34-40%.

  Så vad jag skulle göra är att i den punkt där du tror att det slutat att förlora vatten väger köttet och jämför det med förhärdningsvikt. Förlorar du rätt mängd vätska? Då skulle jag inte oroa mig för mycket om det. Observera att Kenji hittade betydande fördelar för ytterligare åldrande nötkött efter att vattenförlusten upphört, så det betyder inte nödvändigtvis att det inte finns några fördelar för ytterligare härdning.

      
  svaret ges 15.08.2013 21:28
  0

  Jag tror att det beror väldigt mycket på vilket kött du försöker bota. härdningsprocessen handlar inte bara om att förlora fukt utan utvecklar smak och andra önskade egenskaper, såsom konsistens. många skinkor, såsom Iberico, etc kan botas i genomsnitt 2 år och andra så länge som 4 eller 5 år.

  redigera: Jag vet inte mycket om andra kött, men jag kan säga det med europeiska skinkor i allmänhet är saltning det första steget och sedan viktigast, tvättas det mest av innan de vilar och så småningom i längre lagringsperioder enligt regionen och metoden. Det är intressant att notera att de flesta skinkor förlorar den sista av oönskade fuktigheten bortom sexmånadersperioden, där några av de sista ändringarna i konsistens och smak också uppstår. men jag vet inte om detta är lika lätt kontrollerat med andra kött. "Längre botemedel" kött flyttas sedan till en allmän torkmiljö där de utvärderas regelbundet. trivia: några av de större skinka bodegaserna har cirka 5 miljoner euro att hänga kött och den dyraste skinkan såldes i London för ca 5 000 euro.

      
  svaret ges 27.02.2014 19:37