Varför fick Harry sitt brev med uggla istället för från någon från Hogwarts?

52

Vi vet att Muggle-borns får någon från Hogwarts med deras acceptabrev för att förklara allt för sina föräldrar.

Q: How are Muggle parents convinced to let their kids go to Hogwarts, a strange place they never heard of before; and wouldn’t they think it was a practical joke?

A: In the case of Muggle parents, special messengers are sent to explain everything to them. But don’t forget that they will have noticed that there’s something strange about their child for the previous ten years, so it won’t come as a complete bolt from the blue.
J.K. Rowling (2004)

‘It’s real for us,’ said Snape. ‘Not for her. But we’ll get the letter, you and me.’
‘And will it really come by owl?’ Lily whispered.
‘Normally,’ said Snape. ‘But you’re Muggle-born, so someone from the school will have to come and explain to your parents.’
Deathly Hallows: Chapter 33 - The Prince's Tale

Eftersom Harry gavs in i vården av två Muggles, hur kom de ihop med brev i stället för att någon från Hogwarts kommer att förklara allt? Hade Dudley varit en trollkarl, skulle han ha varit Muggle-born, så det verkar som om Harry borde ha fått samma behandling sedan han var uppvuxen i samma hushåll. Finns det en giltig orsak till universum för detta? Eller är det helt enkelt en plot-enhet?

    
uppsättning amflare 23.07.2017 22:36

2 svar

74

Eftersom Harry var från en trollkarlsfamilj, skulle ministeriet anta att hans väktare, som vet om den magiska världen, skulle ha sagt till honom.

Hogwarts skickar tjänstemän att meddela trollkarlar födda till Muggles , som inte skulle ha visat om trollkarlen innan de besökte sig. Harry hade två trollföräldrar, och Dursleys kände till den magiska världen. Ministeriet och även Dumbledore skulle troligen ha antagit att Dursleys skulle ha sagt till honom innan han var gammal att gå till Hogwarts.

Hagrid förväntade sig säkert att Harry skulle veta om trollkarlen när han skickades för att få Harry från Dursleys.

“Call me Hagrid,’ he said, ‘everyone does. An’ like I told yeh, I’m Keeper of Keys at Hogwarts – yeh’ll know all about Hogwarts, o’ course.’

‘Er – no,’ said Harry.
- Harry Potter and the Philosopher's Stone, Chapter 4 (The Keeper of the Keys)

Hagrid är arg på Dursleys eftersom de aldrig berättade för Harry om trolldomslivet eller att han var en trollkarl. Han vet att Dumbledore lämnade Dursleys ett brev som förklarade allt för dem och både han och Dumbledore förväntade sig att Dursleys skulle ha sagt Harry vad som var i brevet.

“Yeh don’ know what yeh are?’ he said finally.

Uncle Vernon suddenly found his voice. ‘Stop!’ he commanded. ‘Stop right there, sir! I forbid you to tell the boy anything!’ A braver man than Vernon Dursley would have quailed under the furious look Hagrid now gave him; when Hagrid spoke, his every syllable trembled with rage.

‘You never told him? Never told him what was in the letter Dumbledore left fer him? I was there! I saw Dumbledore leave it, Dursley! An’ you’ve kept it from him all these years?’
- Harry Potter and the Philosopher's Stone, Chapter 4 (The Keeper of the Keys)

    
svaret ges 23.07.2017 22:51
12

Först och främst, kom ihåg att detta är en Hogwarts-baserad regel. Det finns ingen ministerbestämmelse att alla muggleborn-guider måste få en Hogwarts-representant att dyka upp i sitt hus, det är helt enkelt till hjälp. Tänk dig om du (före de böcker som finns) hade fått ett brev som berättade att du hade blivit antagen till en magisk skola, Turkey Liver . Du skulle kasta det brevet i skräpet som spam.

Det är dessutom till nytta att ha en riktig trollkarl för att förklara viktiga lagar, som sekretesslagen. För att inte tala om att kunna bevisa att magi är verklig. De kan göra en snabb bit av magi för att bevisa att magiken är helt riktig, vilket skulle uppmuntra föräldrarna att acceptera erbjudandet och låta sina barn gå till Hogwarts.

Så eftersom det här är helt upp till rektorens skönsmässighet, betyder det att Dumbledore får ringa skotten på vem som får ett ordentligt besök. Han vet för absolut känt att Dursleys känner till magi. Petunia hade en häxa till en syster och frågade till och med Dumbledore att tillåta henne att gå till Hogwarts. Så, i alla fall vet hon att Hogwarts existerar och vet vad det är. Dumbledore kan ha varit naiv nog för att tro att hon helt enkelt skulle låta Harry gå i skolan, men jag tror inte att det är hela historien.

Kom ihåg början på Halvblodsprinsen , Dumbledore vet vilken typ av människor de är och retar dem med hjälp av magi (den studsande meaden). Dumbledore ville betala tillbaka till det missbruk de gav Harry. Det är helt möjligt att Dumbledore visste att Harry aldrig skulle få brev och använde dem för att röra med Dursleys. Det är trots allt inte rättfärdigt att fylla någons hela hus med bokstäver, med bokstäverna hälla in genom varje euroffice i huset. Det är inte heller trevligt att jaga Dursleys halvvägs över Storbritannien, och ha varje hotell fyllt med tre eller fyra bokstäver. Med tanke på Dumbledores natur antar jag att han har ett privat skratt på Dursleys bekostnad och jag antar att han alltid tänkt Hagrid att ge Harry sin första turné i den magiska världen.

    
svaret ges 24.07.2017 16:36