Are riskerna med att ledning av aluminium reduceras med högeffektiva armaturer?

3

Som du kan se från min posthistoria, är jag välsignad med ett härligt hem med aluminiumsledningar. Jag tar också steg på varje projekt för att granska och mildra riskerna med aluminiumledningar genom att använda lämpliga pigtails eller Alumiconn-kontakter.

De auktoritativa referenserna på aluminiumledningar verkar ha skrivits för minst tio år sedan. Har riskerna från aluminiumledningar minskats i viss utsträckning genom att högeffektiva armaturer och apparater blir vanligare?

Min tankeprocess är att en LED-armatur kommer att skapa samma ljus med betydligt mindre rita. Denna reducerade drag minskar uppvärmningen och expansionen av ledningarna. Expansionen och sammandragningen är vad som orsakar separationen i AL och CU / AL. Denna separation leder sedan till gnistan som får människor att göra ont.

Min fråga är helt inriktad på teori snarare än tillämpning. Även om moderna laster faktiskt minskar risken, är det fortfarande nödvändigt att använda rätt kontaktdon och strategier med AL-kablar. Att använda lämpliga lösningar, såsom krympkontakter, AFCI-brytare och korrekt boxning, eliminerar nästan risken som är mycket bättre än någon teoretisk reduktion.

    
uppsättning Freiheit 25.09.2017 16:35

1 svar

3

Har du funderat på att ha en häxläkare jaga wolfram demonerna borta? Allvarligt skulle det vara samma typ av improviserad gissning "spray och be" som du pratar om här. Fokusera på vad som är känt att arbeta.

AFCI-brytare

Vad är du oroad över? Bränder. Varför? Eftersom temperaturförändringar, plastisk deformation, olik metaller korrosion och oxidation orsakar kontaktytor / tryck förloras. Hur skulle det börja eld? Överslag.

AFCI-brytare är unikt bra för att fånga det. De är dumma lätta att installera.

Om du har en huvudpanel som en Pushmatic som inte stöder dem, installerar du en underpanel och ruter dina kablar till den. Eventuellt en på vardera sidan av huvudpanelen så att du inte behöver förlänga ledningarna väldigt mycket.

När en AFCI-brytare reser, behandla den på allvar.

Metalllåda

Naturligtvis kan en kontakt bara överhettas. Men det är försvinnande osannolikt att det är ett problem i en metalllåda, eftersom värmen måste nå metalllåda innan den kan nå veden, och metall har så mycket bra värmeledningsförmåga att det gör hela lådan varm, snarare än en liten del av lådan varm nog för att antända någonting. Och självklart om lådan är jordad kommer det att orsaka en AFCI-resa.

Jag rekommenderar även metalllåda om samma skäl, om de är jordade.

Men i aluminiumledningsåldern var metalllåda ganska vanliga. Jag skulle byta ut någon plast.

Mellan AFCI och metallkassar skulle jag inte ens rusa för att göra Alumiconns och allt det.

    
svaret ges 25.09.2017 17:54