Vad skulle kunna orsaka att din cedarsidning skulle skevas nära skorstenen?

1

Min fru och jag märkte lite vridning i vår cederträd i närheten av skorstenen. Någon ide om vad som kan orsaka detta och vilken typ av reparation kan behövas? Här är en bild:

länk

    
uppsättning Ken Feyl 09.07.2017 02:42

1 svar

1

Jag kommer att ge lite svar på vad jag ser. Det ser ut som att siding tar på salterna från murverkcementen. Tegelstenen blir våt under ett regn, cedern som rör masonrycementen sätter upp fukten från tegelstenen som alltid har små spår av saltet i det från cementet. Kolla in efflorescence Det här är det som ser ut i sidledet i en viss grad. Då kan det bara vara blåsigt färg.

Det är därför frågan om, "är skorstenen tillsatt senare" Om det är, då murverket, när det byggdes, inte kan rengöras, och är i direkt kontakt med träet på sidorna. Om skorstenen var original är det en bra chans att byggaren gjorde det som det var meningen med, var tegelstenen först och sidorna sprang till tegelstenen och håller cementet borta från sidospåren, om än mycket nära , men ändå inte rör hur en senare tillsatt skorsten skulle.

Som tidigare nämnts behöver det bara en bra målare kan skaffa, skrapa, rengöra, primera och avsluta målarfärgen. För att göra det så kommer det inte tillbaka säkert, det skulle kräva att sidospåren avlägsnades, en liten bit blinkande satt till tegelstenen, tillräckligt för att spika till den nedre delen och över tegelstenen tillräckligt för att täcka vad sidospåren kan röra. Caulk blinkar till tegelstenen, och caulk sidorna till blinkande. Måla upp det. Bra till kön kommer hem.

Ett annat sätt att åstadkomma är att klippa sidospåren med en cirkelsåg inställd på djupet så att den bara skär siding. Klippet kan göras så nära som 1/2 "från tegelstenen, vilket eliminerar behovet av att byta ut sidospåren. Den blinkande som nämnts tidigare måste nu vara tillräckligt bred för att gå under kanten av det snittade spåret och ändå nå tegelsten. Därefter täcker du den med ett stycke trim som är tillräckligt tjockt för att få fram den nya trimmen, bara lite framför den tjockaste delen av sidorna. Kanske 1 "tjock ...

Det har blivit mer än en bit ......

7-9 redigera

För att utarbeta kommentaren om solen på västra sidan. Solen kommer att dra fukten ut snabbare på den sidan och därmed påskynda avsättningen av salter på sidans yta. Det går så här, tegelstenen blir våt och därmed suger salterna i tegelstenen eller murverket i spårmängder in i träspårens ändkorn. När det händer sväller spåren som börjar hårspår i färgen. Detta gör det möjligt att föra fukt genom kornet och förånga genom sprickan i färgen. Detta hjälper till att trycka på färgen från sidans yta och göra den bubbla. De salter som reser med fukten deponeras bakom färgen, liksom en del avlägsnas genom sprickorna i färgen också.

Detta upprepas varje gång skorstenen blir våt från regn eller smältande snö och föreningar som avlagringar bildade tegelstenen. Solen drar ut den på den ena sidan gör det lättare än värre. I murverk söker fukt alltid jämvikt, eftersom solen torkar ut ytan, flyttar den återstående fukten inom skorstenen mot det torra området, men eftersom det torkar ut snabbare än andra sidan .... Jag hoppas att du ser punkt jag försöker göra.

    
svaret ges 09.07.2017 06:34