Om jag går till Singapore, var kan jag få internet till min mobiltelefon?

6

Jag vill åka till Singapore i några dagar. Hur får jag tillgång till internet där? Finns det en wifi? Roaming skulle vara mycket dyrt.

Jag använder Indosat för närvarande för internet.

    
uppsättning Sharen Eayrs 21.03.2018 07:39

3 svar

11

Det finns ett gratis Wifi-system, som finns tillgängligt på många platser runt Singapore, kallat Wireless @ SG .

För att ansluta till nätverket måste du kunna ta emot ett SMS till en mobiltelefon (inte nödvändigtvis den enhet som du vill få tillgång till Internet med). Detta fungerar också med ett främmande telefonnummer. Det finns två nätverk, en öppen en (Wireless @ SG) och en säker (Wireless @ SGx). Om du vill komma åt den andra måste du ladda ner en av apps . Här är en webbplats för en operatör med detaljerade instruktioner .

Nätverket är tillgängligt på många offentliga platser, till exempel stationer, sjukhus, några köpcentra och till och med hawkercentra. Men det är inte alltid lätt att hitta en. Det finns en lista över alla hotspots , men det är verkligen länge och förmodligen inte särskilt användbart. Så din bästa gissning skulle vara att bara gå någonstans och se om den är tillgänglig.

    
svaret ges 21.03.2018 10:16
5

Du kan köpa ett förbetalt SIM-kort (StarHub är förmodligen det billigaste). Det finns wifi-nätverk på flygplatsen, Starbucks, etc. Helt öppna Wi-Fi-nätverk är ganska sällsynta i Singapore.

    
svaret ges 21.03.2018 09:41
3

Detta hotell erbjuder en smartphone med tillgång till Internet till sina gäster. Jag har bott där förra året och använt det. Du kan dela anslutningen med din enhet.
Jag tror att det kan finnas fler hotell som tillhandahåller det.

    
svaret ges 21.03.2018 14:10