Varför tog Yashida "adoptera" Yukio?

8

I Wolverine lär vi oss att Yukio är varken en riktig medlem av familjen Yashida eller bara en anställd, men hon var en förälder som hittades av Yashida när hon var barn. När du frågas av Logan , förklarar hon att Mariko alltid haft problem med att få vänner. Så det verkar som att hon blev tagit med dem för att hon fick vänner med Mariko , som Shingen sätter lite mer kallhjärtat när han säger något i linje med (förlåt mig för inte vara korrekt):

You are a toy doll, a companion for a child who has outgrown you.

Det låter lite kallt (och verkar vara det som Yukio tycker också hemligt), men låter rimligt, eftersom Yashida verkar som en man som tar och blir vad som helst han vill.

Men likaså Yashida är avbildad från början som en man som fruktar sin egen död över alla andra saker (även om detta betonas tyngre mot slutet). Och från en historisk synpunkt Yukio s mutant kraft för att förutsäga andra folks dödsfall, tjänar inte mycket mer än att klassificera henne ännu mer som en outcast (och kanske höja spänningen genom att felaktigt förutsäga dem > Logan s död).

Det finns också några tips om att hon inte var "adopterad" bara för att ge en vän till Mariko , men för Yashida att ständigt få någon omkring honom som kunde varna Han av hans död? Och var detta en ytterligare anordning för att betona sin konstanta rädsla för döden och därigenom en annan aning till hans faktiska planer? Eller översätter jag bara saker här här?

(Även om det kanske var att detta avsiktligt lämnades öppet för tolkning, kan det också finnas ytterligare tips som tyder på den ena över den andra).

    
uppsättning Napoleon Wilson 28.08.2013 00:08

2 svar

3

För det första var Yashida en trevlig kille tills han var på sin dödsbädd. Logan själv räddade honom i Nagasaki på grund av den godhet som den japanska visade för både sig själv och de andra krigsfångarna. Så det är förståeligt att han skulle ha varit benägen att rädda en föräldralös tjej som tittar genom soporna för mat och ställer upp henne som en lekplats för sitt barnbarn.

Medan en av Yukios roller är som en apparat för att förutsäga Wolverines död, används hon också i lite förskuggning tidigare när hon förklarar att hon inte förutsåg Yashidas död. (Det faktum att hon senare berättar Logan att hon aldrig är fel är lite av ett hål.)

Shingens förakt för Yukio är också förståeligt med tanke på att hon är en utomstående som fostrade sin dotter av sin far. Hans motvilja mot alla tre elementen är påpekad över hela filmen. Det faktum att Yukio anser sig vara bättre på katana än han trodde säkert inte heller.

    
svaret ges 13.11.2013 08:30
3

Även om det är mycket tveksamt att ett barn Yukio kunde ha utvecklat mutanta krafter, när Yashida kom till känna till dem, måste han ha hållit henne närmare. Tidigare, som förklarat, blev hon antagen helt enkelt för att hon kunde vara vänner med Mariko. Vad som än hände var Mariko den enda arvingen till familjen. Också, Yukio skulle alltid antas, en outsider. Sådan är traditionell japansk familjepolitik.

Så medan Yukio antogs för att vara Marikos lekkamrat, när Yashida var medveten om sina krafter hade han inte misslyckats med att utnyttja dem.

    
svaret ges 28.08.2013 07:16