Varför kan monsternomkopplaren dimma vid viljan?

9

I Stranger Things , är dimensioneringsdörren i elkraftverket skapad av 011, men det är uppenbart att monstret kan byta dimensioner efter vilja (som i Byers hus eller bagageutrymmet). Om monstret kan byta dimensioner på kommer det hela som flickan skapade en dimensionsdörr som måste stängas är helt meningslös och monsteret måste ha kunnat komma in i "denna" dimension innan 011 skapade dimensiondörren.

Finns det några svar på dessa frågor i serien eller av regissören? Jag kunde inte hitta någonting om det ännu.

    
uppsättning ruedi 30.07.2016 20:38

1 svar

14

Jag tror att El vidrör monsteret gjorde ett par saker, förutom att skapa den första portalen. Först tror jag att monstret inte var medveten om parallellvärlden innan det, om världen var jämn "den" parallell innan berøring.

Men ännu viktigare, den beröring och El reaktion genererade tillräcklig energi för att anpassa världarna (tänk på Mr Clarkes vikta pappersexempel). Efter denna händelse kan människor på samma plats i de verkliga och upp och ner-världarna ibland höra och / eller känna varandra.

För mig indikerar detta en så nära samband mellan de två dimensionerna, att monstret - speciellt vid avkänning av blod - kan skapa nya sätt att korsa den barriären.

Jag skulle inte nödvändigtvis kalla monsterets korsning enkelt. Vi har sett ett par gånger när det var nödvändigt att göra en insats för att komma igenom en vägg eller ett tak. Även om passagen genom trädet var annorlunda på något sätt Jag är inte säker på varför.

Minns också scenen där Will kunde komma nära att komma genom muren i hans hus (den plats där Joyce senare tog en öx till). Kanske är den enda skillnaden mellan kommer inte att kunna bryta igenom, och monsteret kan, vara styrka. Vi får höra att atmosfären är gift för människor och vi ser Wills svaghet, men han blev ändå ganska nära.

    
svaret ges 01.08.2016 06:54