Can Jag loggar PIC-tid medan du flyger solo i en R22 mot en helikopteraddon?

2

Jag håller en PPL / SEL och jag tränar för en helikopter addon. Jag tränar i en Robison R22 som är föremål för SFAR 73 . Kan jag logga in mina solo träningstider som PIC-tid? För studentpiloter, med ensamintyg, Jag tror att svaret är ja .

SFAR 73 2.b.1.ii säger emellertid "ingen person kan fungera som PIC på en R22 såvida inte personen ii) har haft minst 10 timmars dubbla instruktioner och har fått en godkännande från en CFI .. . "

Är detta ett annat godkännande från solo-godkännandet, vilket jag självklart måste flyga mina soloflygningar?

Anledningen till att jag frågar - Jag vill veta om min tid som flyger solo räknas som PIC-tid mot mina kommersiella krav.

    
uppsättning John Hutchinson 24.02.2018 19:08

2 svar

7

Solotiden är alltid PIC-tid. Du är ensam i flygplanet, så vem kan annars vara PIC?

14 CFR 61.51 (e) (ii) :

(e) Logging pilot-in-command flight time. (1) A sport, recreational, private, commercial, or airline transport pilot may log pilot in command flight time for flights-

[...]

(ii) When the pilot is the sole occupant in the aircraft;

    
svaret ges 24.02.2018 19:22
1

Solotiden räknas som PIC som svaret ovan säger, eftersom du är ensamstående flygplan, men ... är lagenligheten av dig som flyger solo innan du får träningen som krävs av SFAR 73 mer än tveksam. Med andra ord måste din instruktör ha gett träningen (och de 10 timmars dubbla) innan du loggar in för en solo. Även om du inte är relevant för frågan, eftersom du inte har en PPL / SEL, är du inte en studentpilot (till exempel behöver du inte en cross country signoff för att flyga ett längd land, även om du fortfarande kan inte bära passagerare eftersom du inte är märkt i flygplanet). Du jobbar helt enkelt med ett ytterligare betyg.

Slutligen är SFAR 73 en annan godkännande från din solo och ger verkligen lite viktig information, eftersom R22 är ganska knepigt att flyga (mindre så efter bladet och guvernören redesignades för några år sedan) och har några gotchas (som rotormastens tendens att snäppa efter för kraftig manövrering). Hämta det före din solo, det är värt det.

    
svaret ges 02.03.2018 03:01