Vad exakt är Rake i Anomander Rake namn?

4

I de första böckerna i Malazan Book of the Fallen heter Riddare of Darkness Anomander Rake. Senare, i prologgen av Midgnight Tides , kallar Scabandari Bloodeye honom (i sina tankar) Anomandaris Irake . I prologén av Reaper's Gale heter han Anomandaris Purake . (Jag har inte läst Bonehunters eller Reaper's Gale än, jag har den förra, som innehåller den senare som en förhandsgranskning.)

Jag är ganska bekant med missuppfattningar om namn , så jag är inte fixerad på Rake är något slags efternamn. Men jag antar att det måste ha någon mening. Vad är det? En titel?

Jag tror att han också heter Anomandaris Dragnipurake i en av de första fyra böckerna, men jag är inte säker.

Hur uttalas Rake , hur som helst? / Reɪk /? / Rɑːkeɪ /? / Rɑːki /? / Rækeɪ /?

    
uppsättning muru 30.12.2015 13:33

2 svar

2

Det verkar vara ett slags efternamn, eller snarare namnet på ett ädelt hus. Anomander Rake far kallades också Purake, som chef för House Purake . "Anomander Rake" var bara en förkortning av "Anomandaris Purake", Purake är hans efternamn och Anomandaris sitt namn.

Du kan hitta en liknande diskussion om namn här på Reddit.

Det verkar inte vara någon officiell information om hur man uttalar namnet "Rake".

    
svaret ges 30.12.2015 14:04
1

Jag håller med ovanstående inlägg , jag vill bara lägga till lite smak:

I en av de mellersta böckerna finns det en kort anekdot om hur Anomander först förvärvat Eleintons blod, en kvinna, kanske Tiam själv, berättade att han var Dragnipurake, ungefär blod från draken. Jag kan dock inte framhäva en citering.

Det förefaller mig, i stort sett metaforiskt, Anomander är summan av hans beslut som symboliseras av svärdet, och identiteten och namnet på Anomander och svärdet reflekterar den identiteten. För skivan citerar Malazan wiki Anomander Dragnipurake som ett alias, men förklarar inte det namnet.

Serien, överlag, älskar att spela med namnutvecklingen över kulturer, generationer och kontinenter. Prova att spåra alla varianter av Theloman Toblakai.

    
svaret ges 13.11.2017 07:58