How är ingångsanslutningen gjord till ett stansningsblock?

1

Jag installerar en patchpanel med Cat 6-kabel till de olika rummen i huset som kräver internettjänst. Jag har ett 12-hålsblock nedblock, och förstår hur man klämmer ner anslutningarna i enlighet med de färgkoder jag använder. Jag har emellertid en grundläggande fråga.

Det behövs en ingång till patchpanelen (från kabelleverantören) via Modem / Router. Hur är den kopplingen gjord till stansblocket? Är en av de 12 portarna helt enkelt betecknad som "Input" och resten de olika platserna? Jag ser inte en separat "ingång" plats.

    
uppsättning Tony 29.05.2014 16:13

3 svar

3

Ethernet-kablar kopplas inte helt enkelt i hur makt eller telefonkablar är. Varje körning från de olika rummen ska stansas ner på baksidan av en Ethernet-patchpanel:

Detäroklartavdinfrågavilkentypavpatchpanelduharellerhurduslårnerkablarna.EnEthernet-patchpanelexponerarenvanligRJ45-kontaktförvarjerad.DåmåsteduanslutavarjekörningtillenannanportpåenEthernet-switch:

I ditt fall måste du köpa en strömbrytare med minst lika många Ethernet-uttag som du har i huset.

En omkopplare är en enhet som styr Internettrafik till och från de olika portarna baserat på deras källa och destination. Det är inte bara en dum splitter. Du kopplar sedan routern till en av domkrafterna (spelar ingen roll vilken som helst). Observera att ett modem och en router har olika ändamål, även om de ibland ingår i samma enhet. Du måste se till att du har en router antingen inbyggd i modemet eller sitter strax efter modemet.

    
svaret ges 29.05.2014 16:56
0

Om det är en Ethernet-patchpanel är den ena sidan av blocket för stansning och den andra sidan kommer att vara en RJ45-port.

Det låter som om du pratar om ett Telco bix block där båda sidorna är stansade ner. Dessa används inte vanligtvis för Ethernet och används istället för Telco-par och klistrar dessa anslutningar genom.

    
svaret ges 29.05.2014 16:25
0

Din fråga behöver fler detaljer som ska besvaras bättre. Men här är några generella designuppgifter.

Eftersom du inte anger några detaljer på patchpanelen, antar jag att det är punch-down till RJ45-portar.

Din patchpanel har inte "ingångar" och "utgångar". Din patchpanel har bara trådanslutningar. Varje tråd (går till en jack i ett annat rum) kommer att slås ned på patchpanelen och sedan ansluts dess RJ45-port till din nav / växel. För att vara tydlig är patchpanelen inte ett nav eller en strömbrytare som kopplar samman enheter till ett enda nätverk. Du behöver ett Ethernet-hub eller byt till det, med RJ45-kablar från varje patchpanelport till en nav / växelport.

Ditt modem / router har inmatningar och utgångar, men oftast bara en av vardera. Eller bättre sagt, den har en "extern" eller "uppströms" sida mot din Internetleverantör, och en "intern" eller "nedströms" sida vänd mot dina hushållsdatorer. Om du pratar om internettjänst från kabelföretaget, är din externa sida koaxiell från gatan. Om du pratar om DSL-tjänsten, är din externa sida kopplad till en RJ11 eller RJ45-kontakt, men det är inte en Ethernet-signal.)

Många eller de flesta routrar har en Ethernet-port för den "inre" sidan där du ansluter datorn eller datorn, även om vissa har 4 portar med inbyggd nav. Om du har en router med 4 interna portar och bara 4 rum att ansluta är du helt och hållet inställd. Om du har en en-port-router, eller om du har fler än 4 rum att ansluta, behöver du en extra nav eller växel, som kan ha 8 till 12 portar.

Du kopplar in routerns interna port till en port i din multi-port switch med en vanlig RJ45 Ethernet-kabel. Det är den "ingång" -porten du tänker på. Anslut sedan patchpanelportarna till de andra navportarna. Det är de "utgångar" du tänker på.

    
svaret ges 29.05.2014 17:56