Kommer vattnet att skada en skarvkoaxialkabel?

2

Jag har en R6-koaxialkabel som går från gränden under jord och till mitt hus för att tillhandahålla höghastighetsinternet och tv-service. Linjen skars av misstag medan man grävde i bakgården. Jag har spliced den tillsammans och service är återställd (yay!) Men jag undrar om splitsningen kommer att vara bra på lång sikt.

  • Koaxialkabeln är inuti ett 1/2 "svart plaströr av något slag (ser ut som sprinklerlinje) som ett slags ledning.
  • Det fanns vatten i det svarta plaströret vid den punkt där jag skar i den, så splitsningen blir definitivt våt om jag lämnar den där.
  • Jag avlägsnade ändarna på de snittiga linjerna, tillagde 2 kompressionsf-kontakter (en på varje sida) och skruvde dessa kompressionsdon på en skruvplugganslutning.

Jag har ännu inte försökt dra på coaxen för att se om jag bara kunde springa en ny komplett linje hela vägen.

    
uppsättning greggles 04.10.2018 17:32

4 svar

3

Chansen är bra det kommer att oxideras om det inte är hermetiskt förseglat. De (förmodligen) stålkontakterna kommer att rosta och kopparkärnledaren blir grön. I slutändan kan det leda till en misslyckad anslutning.

Du har också lagt ganska lite motstånd mot signalen. Du kan se försämrad prestanda, speciellt nedströms ytterligare splitters och kontakter.

    
svaret ges 04.10.2018 17:49
3

Om vatten kommer in i skarven, kommer det säkert att påverka kabelns prestanda. Det kan skapa en död kort, vilket sannolikt skulle stänga av tjänsten helt eller en hög impedans kort, vilket bara kan påverka hastigheten och felet.

Det finns vattentäta direktgrävsatser som är tillgängliga för koaxial. Du kanske inte har tillräckligt med smyg för att göra en skarvreparation - du kan behöva klippa ut en sektion och skarva i en reparationssektion.

    
svaret ges 04.10.2018 17:49
3

Om det här är en husdroppe, kommer linjen som går från leverantörens piedestal till huset, det kommer sannolikt att vara RG-6-kabel. Lite större än en fjärdedel av en tum i diameter. Det finns en produkt för kabel-tv installatörer som uppfyller din beskrivning, coax i ledningen, även om det är en mycket lös beskrivning enligt min åsikt. Det är uppenbart att det har skapats för att skydda kabeln från gräsklippningar (och du kan se hur det fungerade) och för att möjliggöra att du drar ut ersättningscoax. Typiskt sätter installationen så många böjningar i röret att friktion vinner över att dra en ny linje i röret.

Du anger att du har splitsat det, men använde du koaxialkontakter, inklusive ett F-81-fat för att ansluta till anslutningarna?

Somsagtietttidigaresvarkanskeduintehartillräckligtmedslöseriförattutföraenendaanslutning.

Omduinteharanvänt"industristandard" -kontakter och hade otillräcklig väderbeständighet / vattentätning, kan du försäkra dig om dålig signal (spöken, snö / pixelering) och en snabb övergång till skarven.

Om du har använt rätt kontaktdon och bra vattentätning kan du få några månaders service från anslutningen.

Limskyddad värmekrympslang ger ett riktigt bra skydd, men det har begränsningar i den underjordiska miljön, särskilt vid våta förhållanden.

I tjugo års kabeltelevisionsservice har jag utfört (mot företagspolitik) underjordiska skarvar av husdroppar. Nästan alltid (kan inte tänka på ett undantag) Jag måste återvända för att ersätta hela droppen.

Om ditt kabelföretag debiterar dig för att ersätta en husdroppe, kan du gräva din egen gräv och fråga dem om en längd av koax för att ersätta hela skadad körning. Inget behov av att gå alla "sprinklersystem" på grävningen. Det är vanligt att använda en fyrkantig kantspade, stampa den i marken och vifta den fram och bak för att göra en v-formad gräv. Flytta ett blad till sidan och upprepa tills du når ditt mål.

Tv-koaxialkabeln har ingen spänning och kräver ingen minsta djup. Om du vill se det framtida skyddet får du en stor rörlådor med liten diameter och gräva den in, sätt sedan en dragkabel inåt för att göra bytet enklare.

Du skulle verkligen vilja ringa kabelföretaget för att göra anslutningarna i rutan för piedestal och husavgränsning för att garantera problemfri service.

Kabel-TV-avgränsningsbox

Kabel-tv-piedestal

    
svaret ges 04.10.2018 18:05
1

Två längtar efter en kommentar, Eftersom du redan har splitsat det skulle jag sätta ihop skarven med en kvalitet elektriskt tejp eller gummi linerless 130c typ av skarvtejp i båda fallen 50% överlappning med ett par tum före och efter dina f fittings Jag har gjort nödreparationer där 480v linjer klipptes under jord och ville gå tillbaka och ersätta linjerna men ägaren sa att det var bra eftersom det var en lång stor trådmätare som jag var orolig men det har varit i över 3 år hittills och Jag vet att vattentabellen är högre än splitsningen på vintern då växten ligger precis bredvid en våtmark. Jag använde 130 linerless sedan elektrisk tejp för att skydda linerless.

    
svaret ges 04.10.2018 21:03