Vad händer om Marine One rotorblad misslyckas?

13

När jag läste nyheter, kom jag över den här bilden av Marine One :

Detta är Sikorsky UH-60 Black Hawk

Citat av bild 1 Citat av bild 2

Närmare titt ser jag att det finns två stora avgaser precis under knivarna på toppen av Marine One. Och det finns också en stor vinge i slutet av Marine One.

Jag vet att jag skulle ha fel, men jag är inte säker på det: Jag trodde att de två sakerna är relaterade till varandra om rotorn misslyckas, dvs om rotorn misslyckas skulle utblåsningen pumpa ut luften bakåt som en blast som ger den framåtriktad kraft och vingen i slutet skulle hjälpa den i riktning eller uppåt / nedåt tryckbalans (precis som i F1 racing bilar ). I huvudsak gör det att fungera som ett plan under en tid tills den landar säkert.

Jag försökte söka efter det, men kunde inte få information om det. Jag kom över en äldre Marine One-bild vars avgaser är för liten och ligger vid sidan snarare än på baksidan och det har ingen vinge på baksidan:

Detta är Sikorsky SH-3 Sea King

Citat av bild 3 Citat av bild 4

Jag har tre frågor:

 • Varför är avgasen bakom den nya Marine One så stor nu?
 • Varför finns en vinge på baksidan av den nya Marine One?
 • Vad skulle hända om Rotorblad av Marine One misslyckas?
 • Citat

      
  uppsättning GypsyCosmonaut 17.07.2017 19:26

  3 svar

  15

  Ingen helikopter kan flyga om bladen misslyckas. Den överväldigande majoriteten av hissen som produceras, som krävs för att motverka tyngdkraften, är från bladen. Det finns en del hiss från många andra delar av helikoptern, men alla är kombinerade, ingenstans nära nog att hålla den flyger. Klingorna är också skyldiga att manövrera helikoptern.

  Det är också mest sannolikt, och det som vanligtvis händer, att om ett blad misslyckas eller går förlorat resulterar den resulterande obalansen i det tunga, roterande rotorns aggregat omedelbart att bryta upp flygplanet.

  Vingen på baksidan heter en horisontell stabilisator och sitt jobb är att driva svansen upp eller ner, beroende på lasten och hastigheten på helikoptern, för att hålla fartyget mer eller mindre i hela farkostens arbetsområde.

  Marine One skulle helt enkelt plummet om bladen misslyckades.

      
  svaret ges 17.07.2017 22:12
  9

  För att svara på övriga frågor ...

  Varför är utblåsningen på Blackhawk så mycket större än Sea King? En anledning är - Blackhawk har större motorer, 1500hp i motsats till 1200hp. Den främsta orsaken är emellertid att sprida avgasvärmen, vilket gör Blackhawk till ett hårdare mål för värmesökande missiler. Observera utställningen ovanför och runt avgaserna, också en del av värmesystemet.

  Varför har den en vinge på baksidan? Den här Q / A-tråden föreslår att den är kopplad till airspeed, inte den cykliska, av stabilitetsskäl.

  Om ett huvudrotorblad misslyckas ... ja, du är ganska död om det händer. En orsak till att helikoptrar kostar så mycket mer per timme att arbeta än flygplan är det mer noggranna underhålls- och inspektionsschemat, särskilt på huvudrotorn och knivarna. Lyckligtvis är huvudrotorns misslyckanden utanför knivarna som slår något på grund av pilotfel extremt sällsynta.

      
  svaret ges 18.07.2017 15:47
  9

  Jag tjänstgjorde som en helikopterns bemanningsledare på en Sikorsky H-34 helikopter i Vietnam och jag håller med om att knivfel är oerhört sällsynta på korrekt underhållna flygplan.

  På de flesta helikoptrar är bladets huvudsakliga struktur ihålig och innehåller trycksatt gas - vanligtvis kväve. Innan varje flygning kontrollerar chefen och piloten en gastrycksindikator på varje blad. Om en spricka utvecklas i bladet kommer gasen att läcka ut och sannolikt indikerar ett problem innan det uppstår ett misslyckande.

  Militära helikoptrar är utformade för att arbeta mycket hårt och hantera stor stress. Marine One har förmodligen ett mycket enkelt liv jämfört med sina motsvarigheter i resten av världen. Jag skulle säga att det är ett mycket säkert flygplan.

      
  svaret ges 04.12.2017 03:51