CharBroil Propangrill - Felsökning av ett problem

5

Jag frågade på Meta om detta var på-ämne och gavs framåt för att posta, så ...

Jag köpte en CharBroil 2-brännare propangrill några veckor sedan. Flammen är rätt färg och säkert varm nog, men grillen fungerar som om det finns slumpmässiga momentala avbrott i gasflödet. Det gör mjuka puffing ljud och ibland kommer flammen att gå ut i en bråkdel av en sekund. Jag fångade en kort video av problemet . Titta på det med ljudet upp och uppmärksamma mellan 7 och 10 sekunder för att se flamskudden helt ut tillfälligt.

Jag ringde CharBroil support och deras svar var att skicka mig en ny slangventilregulator. Den nya HVR gjorde inget för att åtgärda problemet. Ett annat samtal till CharBroil och de berättade för mig att det var Blue Rhino propan tanken jag använde. Något om en proprietär påfyllningsventil som hindrar tredje part från att fylla på tanken och fungerar inte bra med CharBroil HVR.

Jag har fått och försökt 2 andra tankar från olika leverantörer (AmeriGas och Bernzomatic) med samma resultat. CharBroils svar på ett tredje supportanrop var att skicka mig en ny brännare, som jag inte kommer att få i en vecka eller mer.

Ingen på CharBroils support verkar vara intresserad av att se videon eller faktiskt felsöka problemet. Jag pratade med både en första linje tech och en handledare och båda vägrade uttryckligen att se videon. Jag tvivlar på att den nya brännaren kommer att åtgärda problemet.

Har någon sett detta beteende? Är det farligt att använda grillen i detta tillstånd? Kan någon identifiera orsaken?

EDIT: Den nya brännaren löste inte problemet. Om något är det värre. Jag återvänder grillen imorgon.

    
uppsättning Jim Garrison 10.05.2016 05:18

1 svar

2

Några möjligheter: Se till att du öppnar ventilen på tanken innan du öppnar knapparna på grillen. Om du gör det i fel ordning, kommer regulatorn att se en stor ökning av gasflödet och minska.

Temperatur: När LPG expanderar kommer det att kyla tanken av. När man drar mycket gas av kan cylinderns sida även bygga upp lite frost. Om luften redan är kall kan du kanske inte bygga upp tillräckligt mycket tryck för att gasen ska flöda.

Begränsningar i röret: Grillar som sitter ute på sommaren kan ha spindlar eller vartor i gasslangarna. Dessa kan begränsa gasflödet. (inte troligt med din nya grill, men det kan vara tillverkning av skräp).

Luftintag: Propan behöver luft att brinna. Några grillar har ett luftintagshål där brännaren vilar på gasröret. Se till att ingenting hindrar detta och om det är justerbart, försök att öppna eller stänga det.

    
svaret ges 24.05.2016 21:37