Vad var det första arbetet med nazister och ockult magi?

9

Det finns ett ganska vanligt tema i massaprisberättelser där nazisternas nazister är involverade i att leta efter eller hantera ond magi. För mig är detta mest associerat med Indiana Jones-filmerna. I Raiders of the Lost Ark , säger en av regeringens män som anställer Jones att Hilter är "besatt av det ockulta". Faktum är att Hitler inte var, men Himmler, SS-chefen, fascinerades av det ockulta.

Jag är nyfiken på var detta härrörde, eftersom jag misstänker att det måste ha funnits innan Indiana Jones. Naturligtvis finns det två något annorlunda version av detta motiv; Det finns en mer realistisk version och en fantasyversion där magiken är riktig. Jag är främst intresserad av fantasyversionen, men jag skulle inte ha något emot att höra om hur den mer realistiska versionen påverkat utvecklingen av det ockulta nazistema.

    
uppsättning Buzz 23.11.2017 18:02

2 svar

15

Min insats på den första fictionföreningen mellan nazister och ockult magi är Strange Conflict av Dennis Wheatley publicerad 1941.

When the bombs fall on London the elderly Duke de Richleau considers a problem of the utmost urgency. What methods are the Germans using to discover – with sinister effect – the secret routes of the Atlantic convoys? His answer is bizarre and fantastic. The enemy are in touch with supernatural powers which can be overcome only by those who have the knowledge and courage to join battle with them on the Astral Plane. The Duke and his supporters face the terrifying challenge from the Powers of Darkness

Summary from Goodreads

    
svaret ges 24.11.2017 15:07
6

Eftersom du inte anger vilket media du letar efter, kommer jag att gå så tidigt som jag är medveten om, Magikerens morgon , en 1960 icke-fiction bok av Louis Pauwels och Jacques Bergier. Det spekulerar på att nazismens ursprung är efterträdare till Vril och Thule Samhällen.

[ Obs! : Det här är den första analysen "Real-world" (tagen med ett saltkorn, det är ifrågasättande hur legitimt det är). Jag kunde finna att ange länken mellan nazism och occult; om du letar efter den första fantasibildningen av den, det är en annan historia.]

Du kan också hitta den här artikeln på Occultism in Nazism (från Wikipedia) för att vara av intresse.

    
svaret ges 23.11.2017 18:34