Varför i Rogue One spränger AT-AT: erna när de attackeras och inte i riket slår tillbaka?

8
I Rogue One kom Blå eskadron igenom innan skölden stängde och lyckades blåsa upp AT-AT men i Empire Strikes Back måste de använda kablar för att få dem ner. Varför?

    
uppsättning Awesome Guy 16.12.2016 02:19

4 svar

14

De var inte AT-ATs men AT-ACTs (alla terrängpansarerade lasttransporter). Wookieepedia-länken

De är större än AT-AT men har ingen pansar som täcker sitt centrum som är öppet och används för att transportera last.

Har ännu inte tittat på ett fordonstvärsnitt på den här, men AT-AT-maskinerna använde tunga sprängbeständiga pansarpläteringar som gör blaster allt men värdelösa mot dem (i gammal kanon var snöhastighetsbläskarna kraftigare än vad som hittades på x-vingarna ) Eftersom dessa var lasttransporter skulle det bara kunna vara normal rustning.

Också i gamla legender kanon var ESB ATAT fortfarande under uppbyggnad och testning under den här tiden, med striden om hoth som sitt första officiella slagfältstest.

    
svaret ges 16.12.2016 14:43
7

Olika utrustningar

T-47 airspeeder var mycket jury-rigged kampfordon. Den var designad av Incom Corporation som en industriell lasthanterare, och ändrades senare av Alliansen med vapen. Om vi skulle hitta en modern analogi skulle det vara något som en så kallad " Teknisk " - En pickup truck med en pistol monterad i ryggen. Ett fordon som detta är bra för patrullering och antiinfanteri, effektivt mot lätta pansar som en AT-ST, men det var helt outclassed av ett tungt rustat kampfordon som AT-AT.

T-65 X-Wing är ett helt annat odjur . Det var en specialbyggd starfighter, utformad för att attackera pansrede mål och blåsa levande, ah ... dagsljus ... av dem, och hade tillräcklig avskärmning för att överleva attackkörningar på försvarade mål. Den närmsta jämförelsen skulle vara något som F / A-18 Hornet , som är utformad för att bekämpa sin väg till ett mål, slå målet och kämpa tillbaka igen.

Faktum är att X-Wing ursprungligen var designad för Empire, som ett kraftfullare komplement till sina ömtåliga TIE-fighters. I slutet av utvecklingen, men hela Incom Corporation drogs till Rebel Alliance, och tog alla mönster och prototyper för X-Wing med dem.

    
svaret ges 16.12.2016 20:06
6

X-Wings och andra fighter craft som deltar i striden på Scarif i Rogue One har mer kraftfulla vapen tillgängliga för dem än blästrarna på snöspårarna som användes under Slaget vid Hoth.

Även om X-Wing-blasterna inte räcker till på egen hand, har de sina missiler / torpeder.

I slaget vid Hoth visas en walker som blåses upp av blaster eld efter att ha försvagats av andra skador först.

    
svaret ges 16.12.2016 03:14
4

Essentialy, båda besättningen använde de mest lämpliga vapen som de hade tillgängliga.

I ESB spelar filmen främst T-47-flygspeglarna, beväpnade endast med dubbla laserkanoner. Å andra sidan hade de harpunpistolen, som de briljant använde mot vandrare.

Å andra sidan var X-Wings en av de bästa sjöstättarna i Alliansens arsenal, mycket stupe, och utrustade med 4 kanoner, liksom protontorpedrarna. De flesta av X-Wingsna använde också astrodroider, som hjälper en hel del med piloting och sikte. Sålunda, bättre sikta och bättre vapen = mer förstörelse. (Och de hade inte harpongpistolen, så de var tvungna att ta vandrare ner med ren kraft.)

    
svaret ges 16.12.2016 09:01