Can Jag ombord om mitt flyg kommer 1,5 timmar innan mitt brittiska visum blir giltigt?

49

Min visum till Storbritannien är giltig från och med den 25 juni, men mitt flyg till LGW är 24 juni kl. 22.30 (redigera: detta är landning tid inte avgång baserat på VCE-LGW-flygtider presenterade av easyjet.com). Jag har fortfarande 1,5 timmar tills mitt visum blir giltigt. Jag föredrar att inte ändra mitt flyg eftersom jag inte vill betala extra avgifter.

 • Kommer EasyJet-flygbolagen att tillåta mig ombord? Jag kommer från Venedig.

 • Hur lång tid tar det från landning till invandring i London Gatwick?

 • Kan jag stanna längre på flygplatsen innan jag går igenom invandringen? Kan jag fortfarande se mitt bagage i transportbandet efter 1,5 timmar? Hur mycket tid innan de tar bort mitt bagage från bältet?

 • uppsättning judaytee 29.05.2017 15:45

  4 svar

  64

  Längs i passagerna (eller försvinner i toaletterna) i Gatwick i 1,5 timmar är en naiv idé, det kallas "misstänkt beteende" i sammanhangen av både säkerhet och försöker undvika invandringskontroll. För dem betyder det att någon planerat men inte nått någon av de andra kontrollpunkterna och de kommer att kontrollera var läckaget inträffade med sina kameror.

  Eftersom det är en misstänkt händelse, kommer de att skicka en enhet för att få kontakt med ögonen. Enheten kan eller kanske inte inkludera en av de medicinska cyklisterna på samtal dygnet runt, men det skulle säkert innehålla minst en säkerhetspersonal. De kommer att göra en välfärdskontroll och vänta utanför toaletten för dig. Om du inte är allvarligt sjuk kommer de att göra en id-kontroll och eskortera dig till den primära kontrollpunkten för en mer intensiv undersökningspost.

  När allt blir klart att detta var en enkel fråga om passagerar bekvämlighet och inte en allvarligt sjuk passagerare, kan IO bestämma vad man ska göra.

  Obs! Den styrande tekniska referensen för denna fråga är Punkt 31A i reglerna , som säger ...

  Where a person has arrived in the United Kingdom with leave to enter or remain in the United Kingdom which is in force but was given to him before his arrival, he may apply, on arrival at the port of entry in the United Kingdom, for variation of that leave. An Immigration Officer acting on behalf of the Secretary of State may vary the leave at the port of entry but is not obliged to consider an application for variation made at the port of entry. If an Immigration Officer acting on behalf of the Secretary of State has declined to consider an application for variation of leave at a port of entry but the leave has not been cancelled under paragraph 2A(8) of Schedule 2 to the Immigration Act 1971, the person seeking variation should apply to the Home Office under paragraph 32.

  (Och notera att punkt 32 inte längre är genomförbart)

  För dina mer specifika frågor ...

  Will the EasyJet airlines going to allow me on board? I will be coming from Venice.

  Detta är beroende av nationalitet och personalkänsla och intänkbara faktorer på (jag antar) Marco Polo. Svaret är obestämt.

  How long does it take from landing to Immigration in London Gatwick?

  Vid 22:30 bör det ta ca 10 minuter max; Kön vid kontrollpunkten kan vara lång men inte längre än ca 20 minuter för en ankomst utanför EU.

  Can I stay longer in the airport before I pass through Immigration?

  Se ovan

  Can I still see my luggage in the conveyor belt after 1.5 hours? How much time before they take away my luggage from the belt?

  När räkningarna vid varje punkt har matchat kommer de att dra den och lagra den, men det kommer att ta mycket längre tid för dem att komma runt till det.

  TL; DR

  Det finns ingen sådan som att gömma sig i Gatwick för någon märkbar tid. På ett eller annat sätt måste du förklara dig själv och dina alternativ är (1) under misstänkt beteende eller (2) passagerar bekvämlighet.

      
  svaret ges 29.05.2017 19:30
  70

  Jag är OP. Detta är vad jag gjorde:

  • Ringde till och mailade easyjet, de sa att jag skulle omboka
  • Anropade LGW-flygplatsens invandring. Officeren var väldigt artig och hjälpsam förresten. Han sa att jag inte kan stanna för länge på flygplatsen eftersom värdepapper kanske ställa frågor
  • Emailade Storbritanniens ambassad i Singapore, eftersom de inte behandlar Visa här och behöver skicka det till Manila, rekommenderade de mig att omboka

  Nu kan jag fortsätta och omboka detta flyg.

      
  svaret ges 30.05.2017 10:30
  39
  De sterila korridorerna i Gatwick före invandring är öppna även på natten, eftersom det finns ett antal nattliga ankomster, så i teorin kan du gå på toaletten och vänta till midnatt innan du går ner till invandringen (även om du sannolikt kommer att vara märkt av kamerorna och måste förklara varför du gör det här - i så fall vara ärlig)

  I praktiken är det osannolikt att flygplatspersonalen i Venedig kommer att låta dig gå ombord på ditt flyg, eftersom Storbritannien kunde ha mycket bra easyJet för att transportera dig för tidigt. Med easyJet som budgetbärare kommer de att vara särskilt försiktiga med detta.

  Vidare skickas ditt passinformation till Förenade kungariket i förväg, så flygplatsen kan få en "INTE BOARD" varning från dem.

  Om jag var du skulle jag omedelbart boka om flygningen eller ansöka om ändring av viseringsdatum.

      
  svaret ges 29.05.2017 15:55
  4

  my flight to LGW is June 24 10:30PM

  Om det är din avgångstid från Venedig har du 15 minuter att spendera till invandring efter landning. Det är i perfekt värld, inte beräkning av eventuella förseningar vid avstigning. Flygningen är 2h15m, om du faktor i tidszonförändring, borde du landa vid 2345 ...

  Jag skulle fortfarande kolla med EasyJet om de tillåter dig att gå ombord. Mitt oupptäckta gissning är att de inte kommer att göra det.

      
  svaret ges 29.05.2017 22:19