Skulle jag installera ett ångspärr på botten av mitt garageloft?

1

Jag har ett hus som har ett garage under bottenvåningen. Huset är inbyggt i en kulle, så entrévägen, källaren och garaget är alla på samma nivå, och entrén har ett trapphus som leder till bottenvåningen som ligger ovanför allt.

Huset är mycket gammalt (~ 1890-talet) och läcker varm luft sämre än en politiker. Det är så illa att när det är ~ 19F ute, kan ugnen inte hålla sig, trots att ugnen är ordentligt dimensionerad och i gott skick.

Bland de många saker jag vill göra för detta hus för att hantera den dåliga isoleringen och luftläckorna, skulle jag vilja lägga en luftbarriär på botten av garaget taket för att förhindra att luft infiltrerar genom garaget i första golvet, som jag har goda bevis är betydande.

Strukturen på bottenvåningen / garagetaket, från topp till botten:

  • Mattor
  • Trägolv
  • Golvbjälkar (ca 6 tums rum)
  • Lath och gips (1 tum totalt)
  • 2 tum XPS styvt skum, löst fastsatt via furringremsor skruvas till golvbalkar.

Jag övervägde att fästa plastfolie på botten av det styva skummet över hela taket för att försegla det så mycket som möjligt.

Jag är också nyfiken på att injicera inblåsningsisolering i joistytan, men jag vill inte oroa mig för det förrän jag skapar en värdig lufttätning.

Ett stort problem som jag har är att detta är ett brott mot korrekt ångspärr / luftbarriärdesign - att jag kunde få kondens på vardera sidan av luftbarriären och orsaka mögel.

Så är det här en dålig idé?

Jag bör notera att huset ligger i Rochester, New York, så väldigt kallt. Huset är inte luftkonditionerat; bara övervåningen sovrummen är via genomfönster ACs.

    
uppsättning antiduh 16.12.2013 19:05

2 svar

3

Ja, de 120 år gamla husen gör livet mer intressant (och dyrt och / eller kallare.)

Använd en luftbarriär som inte är en ångspärr. Mer allmänt känt som housewrap. Ångan rör sig genom, men flyluftsrörelsen minskar.

För isolering inuti golvbalkarna, antingen inblåst cellulosa (som förmodligen har mycket lite problem med ånga, på grund av att den har mycket liten luftrörelse genom den) eller en sprayad skumprodukt. Att få bra fylla blind (utan att blåsa ut taket, när det gäller sprayskum) är knepigt.

Jag antar att du inte vill riva ut taket för bättre åtkomst - men du måste verkligen tänka på att få lite gips under XPS (eller XPS och extra luftbarriär), eller du har (och har nu) en stor brandrisk - plastmaterial exponeras i ett garage som är under ockuperat utrymme. Gipslocket ovanför det får inte brinna igenom under en bra lång tid, men röken från den kommer att göra dig, även om strukturen inte påverkas av en eld.

    
svaret ges 16.12.2013 20:28
-2

Det kan vara långt sent men hålla det enkelt. Du har lath och gips, ta bort skummet, återvinn det, skära en snygg taklucka, blås i isoleringen. Markpapperet ska fylla allt du kan. Förseglingslucka med skummet. Nästa lera några sprickor på lath n plaster. Sist men inte minst, måla det med en betongvägglack för att hålla bort fukten, som en läckkontroll, det är en plastbas och fungerar också som din ångspärr och ger en bra look. Få ett gott CO2 och röklarm för området ovan, använd skummet du har kvar på väggen angränsande till hemmet och återställ med gips.

    
svaret ges 18.09.2017 02:11