Vad kostar det att få en luftballong till 30 000ft?

0

Jag är intresserad av att veta vad det skulle ta att få en varmluftsballong, med en belastning på 600 lb, till 30 000 fot. Är det billigare än att flyga ett plan med en liknande last i samma höjd?

Om en särskild ballong behövs, vad kostar kostnaden för den ballongen jämfört med den typiska fritidsballongen? Vad är mängden och kostnaden för bränsle som behövs för att göra det till den höjden och sväva några minuter före nedstigningen?

    
uppsättning M28 02.11.2018 20:16

1 svar

0

En varmluftsballong ska kunna nå 30 000 fot, precis som enligt Wikipedia världsrekordhöjden för Hot Luftballonger är 69 852 ft. Förutom det nödvändiga överlevnadsredskapet för passagerarna (trycksatt syre och miljödrag) skulle en speciell propankon behövas enligt wikipedia:

However, if the liquid propane in the fuel tanks is too cold (0 °C/32 °F or less) it does not generate sufficient vapor pressure to adequately feed the burner(s). This can be overcome by charging the fuel tanks with inert gas such as nitrogen or by warming them, with electric heat tapes for example, and insulating them against the cold.

En annan sak att tänka på är att du skulle behöva ett särskilt tillstånd från FAA att gå in i klass A luftrum som går från 18 000 till 60 000 fot MSL. Vanligtvis kan endast IFR-märkta flygplan flyga i detta luftrum. FAA kan kräva att du flyger med en radio och / eller transponder om du får tillstånd att flyga i det här luftrummet.

Jag vet inte hur mycket propan skulle behövas eftersom jag inte flyger varmluftsballonger men det beror troligen på utetemperaturen (mindre bränsle i kallare luft).

    
svaret ges 02.11.2018 21:53