Vilken husavfuktare-fristående vs ventilerad

0

Jag överväger att köpa en avfuktare för vår källare, för att undvika mustiness i det oavslutade / ovillkorliga partiet. Jag vill ha en snyggare kvalitet HVAC-enhet, både av energianvändningsskäl och för att jag inte är imponerad av kvaliteten på hårdvaruhandeln frittstående modeller (plastlåda på billiga hjul .. du vet den typiska.)

Titta på något HVAC-kvalitet som "Aprilaire 1850" eller "Santa Fe Impact" - och det finns också andra bra - jag ser att de ibland kommer in i Frittstående och Ducted -modeller.

Räknar jag med att den enda skillnaden (t ex mellan 1850 och 1850F) är plasten "fluting" för att acceptera HVAC-kanalen och en liten skillnad i pris?

Om så är fallet, finns det någon anledning till varför jag inte vill ha den kanaltillverkade versionen? På det sättet kunde jag, om jag ville fästa det i VVS-systemet senare.

    
uppsättning whiskeychief 15.10.2018 23:01

1 svar

0

Jag har installerat avfuktare tidigare. Den enda skillnaden jag såg var att frittstående modeller har ett avrinningsområde.

De inbyggda modellerna kräver avlopp eller en pump i facket, för att pumpa vattnet till avlopp, men annars arbetar de på samma sätt.

För kanaliserade modeller som använder trycket i ditt HVAC-system, finns det en strömbrytare för att starta kompressorn när fläkten blinkar i "värmemodus".

    
svaret ges 15.10.2018 23:51