Varför är inte alla Slayers aktiva i Hellmouth (er)?

16

Hellmouth är ett område:

in which the barriers between dimensions was particularly weak, allowing the creation of portals between Earth and several hell dimensions. For these reasons, the Hellmouth attracted demons and other supernatural creatures, becoming a "hot spot" for supernatural activity.

Den mest kända var belägen i Sunnydale, precis under gymnasiet som Buffy Summers deltog. En annan nämndes humoristiskt för att vara belägen i Cleveland. Bortsett från de två är det inte känt att andra finns.

Varför slår Slayers att bo någon annanstans?

Det verkar som om Buffy och Faith är de enda Slayers som någonsin tar sig uppe i området. De andra Slayers som visas på showen är belägna i Jamaica, Kina och New York City. Visningen nämner aldrig några andra Slayers som historia med Sunnydale eller Cleveland. Om det finns ett begränsat antal punkter på jorden där alla demonerna kommer eller kommer ifrån, skulle det inte vara vettigt att bo där? Och att se hur de flesta av de stora baden av Buffy behöver Hellmouth för sina världsändliga planer, skulle det inte vara vettigt att skydda det? Gjorde onda-doers bara inte använda Hellmouth för apokalyps-saker innan Buffy anlände?

Finns det ett kanoniskt svar, även en som ges i romaner eller serier? Eller finns det någon rationell förklaring?

Och jag skulle kunna föreställa mig att "de visste inte att det existerade" förklarar det. Det verkar som om Hellmouths vistelseort är lika gammalt en kunskap som någon annan, och definitivt skrivet om i de dammiga gamla böckerna som något annat på showen. Särskilt då modern teknik och resor / kommunikation kom fram under 20-talet, skulle kunskapen om Hellmouths plats göras tillgänglig för aktiva Slayer.

    
uppsättning Brett White 29.05.2012 18:01

3 svar

5

Hellmouth är verkligen en typ av ondska, från vilken spews alla slags otäcka saker. Det är även en av de största och / eller mest betydande sådana onda skrifter. Med detta sagt är det inte den enda, det är inte det enda sättet att demoner / vampyrer / etc kan komma in i världen.

Minst en annan Hellmouth bekräftas i serien själv (lokaliserad i Cleveland, Ohio). I det avsnitt där Cordelia önskar att Buffy aldrig kom till Sunnydale, bodde Buffy istället i Cleveland och förmodligen slog det onda där.

Giles senare (i Buffys säsong 8, serierna) hänvisar till Cleveland Hellmouth som "second rate", vilket indikerar att den är mindre kraftfull / farlig än Sunnydale.

Se även Seal över Hellmouth - det finns många Hellmouths, och det finns direkta bevis på flera mystiska hemliga samhällen, var och en med sina egna mål. Seal är bevis på att åtminstone en annan organisation är engagerad för att förhindra Hellmouth (s) att fördärva förstörelse.

Det finns ingen anledning att tro att det finns bara de två Hellmouths, så Slayers kan göra bra nära någon av dem.

På samma sätt är slayerens normala fiende vampyren. Det är möjligt att vampyrer först kom in i världen genom en Hellmouth, men det är irrelevant nu: Vampyrer är HÄR. De sprider sig som en infektion. Bita, döda och stiga: en annan demon går världen i människans hud. De är intelligenta, tuffa och onda. De kan flytta sig under egen kraft, vilket innebär att en vampyr kan sprida sin infektion (eller angrepp) långt och brett.

Om alla Slayers fokuserade på en eller två Hellmouths, skulle vampyrpopulationerna över hela världen vara okontrollerade.

En sista punkt att höja: Vaktarna vet inte vad som driver valet av en ny slayer. De vet inte vad det är som bestämmer vilken potential som kommer att vara nästa i rad. Men vi gör vet att Slayer makt föddes av demoniskt inflytande. Det är säkert möjligt att kraften, som befrias från ett dödligt skal, dras till Potentials nära betydande mängder av liknande kraft.

En potentiell levande i Moose Ridge, Maine, som inte har sett en demon i flera årtionden skulle vara mycket osannolikt att bli kallad, var det fallet. En potential som bor i en nedtonad del av L.A. där två rivaliserande banden vampyrer förbereder sig för ett underjordiskt krig som kommer att spillas in i gatorna och låta dem springa rött med blod? Mycket mer sannolikt att bli kallad.

    
svaret ges 08.10.2013 17:20
3

Ja, men ...

Potentiella slayers verkar (från minnet) för att bli födda i slumpmässiga familjer, och som alla Slayers är tonårsflickor, där de lever är en funktion av var familjen är, inte där demonerna är ...

Jag skulle kunna föreställa mig om det fanns någon form av förutsägbarhet för utseendet av Potentials eller någon form av ärftlig linje, då skulle Watchers Council ha tagit åtgärder under åren för att manövrera familjer på plats så att om slayer aktiverades, hon hade redan varit på scenen.

    
svaret ges 29.05.2012 18:12
0

Jag antar att valet väljer den potential som blir den bästa slayer för tid och öde leder dem till var de kommer att behövas mest under sitt liv. Så Buffy valdes för hennes karaktär och öde guidade henne till Sunnydale Hellmouth som de kraftar som förmodligen förutsåg de 7 år stora bads som också är aktiva. Därför varför Shadow Men från "Get it done" refererade till Buffy som Hellmouths sista beskyddare. Buffy är svaret på dessa Big Bads katastrofer.

    
svaret ges 23.06.2016 18:35