Var bodde alla i familjens archiebunker?

Fråga: var bodde archie bunker?

Svar: Alla i familjen Archie Bunker, tillsammans med Edith, Gloria och Meathead, bodde i Queens, New York, men vilket område?

Familjen Bunker TV-adress var Hauser Street 704, förmodligen i Corona. Tyvärr finns inte Hauser Street. Fasaden på huset som visas vid utställningen är ett verkligt hem i Glendale. Men det finns ytterligare en utmanare att tänka på.

De overheadbilder som körs i slutet av programmet kan lätt förväxlas med Queens-stadsdelarna Corona, Glendale, Middle Village eller Ridgewood. Fasaden på det visade huset är faktiskt 89-70 Cooper Avenue, Glendale, NY. Det är en bit av Fjärran Östern Glendale som ligger strax utanför Woodhaven Boulevard, nära Forest Hills, Middle Village och Rego Park, och tvärs över gatan från St. John's Cemetery. (Se för jämförelse bilderna på webbplatsen Bridge och Tunnel Club.) Vissa onlinekartor placerar adressen i Rego Park, men det är inte så de flesta ser det.

TV-producenterna - ledda av Norman Lear - vid tidpunkten för showen (1971 premiär) hade Korona i åtanke, ett grannskap där afroamerikaner flyttade till grannskapet, och många vita familjer lämnade. Temat för "vit flygning" var en underström av showen, även om i TV-land går Bunkers grannar Jeffersons, faktiskt upp till ett lyxhöghus på Manhattans Upper East Side.

Det är den vanliga berättelsen du hör om inställningen av All in the Family: Glendale för bilderna, Corona för handlingen. Men sedan 2007 fick jag ett e-postmeddelande från en About.com-läsare som påstod att ha känt den faktiska familjen som inspirerade All in the Family i Jackson Heights. Jag har inte kunnat bekräfta påståendets riktighet, men det handlar om detta (efternamn har tagits bort):

"All In The Family" togs från äkta äventyr från familjen ***** som bodde i Jackson Heights, Queens under fyrtio-, femtio- och sextiotalet.

Archie var Mickey (Michael) *****, Edith var 'Bea' (Beatrice) *****, Gloria var Linda ***** och "Meathead" var Steve ***** som flyttade ut efter tre år av Archie och resten av familjen. De bodde alla på 84th Street och 31st Avenue, Jackson Heights.

Hela idén - som en serie - föreslogs först av Beas syster; M *** Hauser (från vilken "704 Hauser Street" senare härstammade) vars abortförsök att bli en berömd operasångare ändå hade satt henne i kontakt med de "rätta" TV-producenterna.

Låt oss se. 84th Street och 31st Avenue. Det skulle sätta Archie inom gångavstånd från Pio Pio idag och en längre promenad till Little India.

Det räcker med att säga att Archie skulle ha haft svårt att känna igen sina grannar 2008, men liksom han är många blå krage. Det finns en betydande medelklasspopulation i Jackson Heights, och det är en smältdegel av invandrare från Latinamerika och Asien.

Vad sägs om Cooper Avenue 89-70 i Glendale? Archie kan till och med ha problem med att känna igen Glendale, särskilt dess exklusiva köpcentrum Atlas Park i Connecticut-stil.

Några fler godbitar om alla i familjen och drottningar

  • Carroll O'Connor, som porträtterade Archie Bunker, växte upp i Forest Hills.
  • Enligt fastighetswebbplatsen Zillow har det parhus på 89-70 Cooper Avenue i Glendale en "zestimate" (dess förmodade "marknadspris") på 565,000 2008 $ från och med januari XNUMX.