Can en pakistansk dubbel medborgare besöker Israel utan problem?

10
Pakistan känner inte igen Israel (inte säkert om vice versa), så pakistanska medborgare kan inte resa dit.

Men om en pakistansk också har ett europeiskt pass kan han / hon resa till Israel för besök utan att ha några problem vid invandringen? De markerar också passet med någon form av frimärke, eftersom det säkert skulle orsaka problem vid ankomst till Pakistan.

    
uppsättning anon 12.07.2016 11:17

3 svar

8

Även om Pakistan inte nämns, har en israelisk tidning nyligen publicerat en artikel om muslimska och Arabiska turister i Israel .

More than 250,000 Muslim and Arab visitors from countries which have no diplomatic relations with Israel have arrived in Jewish state since 2009.

De flesta turisterna kom från Indonesien och Malaysia, som inte har bättre förbindelser med Israel än Pakistan. Jag har personligen träffat och haft en eftermiddag på Döda havet med en familj från Saudiarabien. När jag specifikt frågade dem hur den typiska israeliska juden behandlar dem, fick jag veta att de behandlas bättre i Israel än de är i något europeiskt eller arabiskt land som de någonsin har besökt.

När det gäller passets stämpel kan israelisk invandring stämpla en blankett utanför ditt pass för dig. Detta görs vanligtvis, bara nämna det till invandringsofficer när du skickar honom ditt pass.

    
svaret ges 12.07.2016 16:13
7

Ja. Du kan, men det är inte säkert.

Israel välkomnar turister. I tre månader.

Som sagt har Israel visat sig ha mycket snäv säkerhet, särskilt kring flygplatser och gränser. Du bör vara beredd på en längre säkerhetsintervju vid ankomst och kan förhindra att du kommer till Israel om säkerhetspersonalen har någon tvivel om syftet med ditt besök.

För att öka dina chanser rekommenderar jag att du får visumet före ankomst, var noga med att du har alla obligatoriska dokument för B / 2 Visitor Visa och avslöja eventuell information när du blir frågad.

Upplysningar: Detta skrivs från personlig interaktion med individer som tidigare besökt Israel. Jag jobbar inte eller är associerad med israelisk flygplats.

    
svaret ges 12.07.2016 11:43
1

Som svarat på frågan Är det möjligt att resa till Israel om det inte erkänns av ditt passlands land? Israel tillåter medborgare från alla länder att komma in i sina gränser, så länge de har en lämplig visum. Det finns länder för vars medborgare Israel inte behöver visum för en turistvistelse på högst 90 dagar. Pakistan känner inte specifikt till Israel och har inte diplomatiska förbindelser med Israel och är inte på den listan, så en pakistansk medborgare skulle behöva få visum före sitt besök i Israel.

För en europeisk medborgare är förfarandet detsamma, även om de är medborgare i ett icke-undantaget land, som Pakistan, om de kommer från ett land som finns på listan, kan de resa till Israel utan visum för en period på upp till 90 dagar för turismändamål. Om de är från ett land som kräver visum, måste de få visum innan de besöker.

Om du planerar att besöka Israel med det pakistanska passet, kontaktar du bäst en israelisk ambassad och frågar dem om det nödvändiga förfarandet för att erhålla visum. Du skulle förmodligen vilja se till att viseringen inte sätts in i din pass, eftersom det kan leda till problem med pakistanska myndigheter. Och som noterat i svar på andra frågor på den här sidan , stämplar israelsk gränskontroll inte ett besökares pass. Detta tillåter passet att inte ha någon rekord av besöket i Israel.

Den närmast israeliska ambassaden till Pakistan finns i Indien , men visum kan vara förvärvad från någon israelisk ambassad runt om i världen, oavsett bostad för den som ansöker.

En sista sak, Israel, som alla andra nationer förbehåller sig rätten att inte erkänna medborgare från andra länder till sina gränser av olika anledningar, människor som kommer från fiendsstater eller stater utan diplomatiska förbindelser som Pakistan är uppenbarligen mer misstänkt för israeliska säkerhetsbyråer, om du kommer till Israel genom att använda ditt europeiska pass (eller ett annat vänligt tillstånd) och ombud av myndigheterna om andra medborgarskap är det bäst att berätta sanningen och vara kommande, försöker dölja sådan information kan leda till hög misstanke och förnekelse av inträde.

    
svaret ges 12.07.2016 21:25