Sätt nivån för anpassade stavar i Pathfinder [stängt]

5

Jag vill skapa nya stavar i Pathfinder inspirerad av statuseffektkorten. En version skulle vara ett enda mål med en spara vs Will eller Fortitude, beroende på effekten. Den andra versionen skulle ha en areaeffekt av 20'-radie.

Jag är säker på att stavarna skulle kallas något som Chaos Blast och Chaos Ball och skulle medföra en slumpmässig status på den person som drabbats av den, allt från som litet som Daze hela vägen upp till Döden. Men eftersom det finns många effekter som inte är dödliga, Jag vet inte vilken nivå dessa stavar borde vara.

Tack på förhand.

    
uppsättning Greamlive 30.11.2012 16:08

3 svar

6

Problemet med att prissätta denna stavning är bristen på detaljer. En stavning med 25% dödsfall är helt annorlunda än en stavning med 1% risk för dödsfall.

Om du vill ha en bra uppsättning åsikter rekommenderar jag att du ger de specifika stavningseffekterna så att den erfarna besättningen här kan ge några rekommendationer.

Ett viktigt att överväga är stavar "över nivå". Dödsverkningar börjar i allmänhet på 4: e nivå med Phantasmal Killer ( som kräver två misslyckade sparar ). Så i allmänhet skulle något med en dödseffekt vara åtminstone en 4-nivåig stavning. Varje 3: e nivåversion med en dödseffekt skulle sannolikt kräva en 1% chans att döda och en 1% chans på något som en fullständig helhet.

Den sista punkten är nyckeln. Om du vill ha en verkligt kaotisk stava anser du att några av alternativen ska vara till hjälp. Tänk också på andra stavningar på samma nivå som en startpunkt för att "mixa och matcha".

    
svaret ges 02.12.2012 19:03
2

Jag skulle argumentera för att detta är dålig speldesign såvida inte de slumpmässiga effekterna är alla ganska nära varandra, för exakt orsaken till den här frågan: det är omöjligt att ställa in en nivå.

Överdrivna effekter är inte dåliga bara för att de gör spelet för enkelt: de är också dåliga eftersom de är oväntade av resten av spelets design. Utmaningar för tecken på låg nivå antar vanligtvis att tecknen inte lätt kan flyga, teleportera eller gräva genom fast material. De antar också att de inte kommer att ha några försvar mot eller rättsmedel för saker som till exempel petrification, direkt [Death] effects eller fängelse .

Så en stavning som har en 1% chans att förstena någon i låga nivåer är dålig, inte för att det är en mycket kraftfull effekt: det är dåligt eftersom tecken på låg nivå inte enkelt kan få sten till kött . Du har 1% chans att bryta spelet med en stavning så. Du kan inte balansera det ut.

Men om du ställer magiens nivå tillräckligt högt så att det inte är så dåligt, så har du en stavning som vanligtvis är alltför svag för sin nivå.

Och detta knyter samman den allmänna idén om slumpmässig chans och svängighet. Ett spel använder slumpmässighet för att hålla sakerna intressanta, men i slutändan måste mängden slumpmässighet övervakas noggrant. En spelare som är väldigt smart och att hitta ett sätt att stoppa BBEGs onda plot flera nivåer tidigt är dåligt, men minst givande för spelaren. Men om det är ren slumpmässig lycka? Inte särskilt engagerande för spelaren, och verkligen tråkig för sina lagkamrater. Flip-sidan är också sant: att dö är aldrig kul, men om du kämpade ut det och kanske du gjorde risken när din HP blev lite låg och du blev dödad eller dödade du för att vara något för viktigt att springa, det är åtminstone en död du kan acceptera. Det är något du kan förbereda dig för, försöka mildra och att du kan vidta åtgärder för att försöka förhindra. En slumpmässig, 1% chans att din karaktär bara blir utplånad, är dock inte något du kan göra någonting om. Det är bara en godtycklig "ledsen, du får sitta ut för nästa par scener."

Inget av detta slår mig som en bra sak att lägga till i spelet.

Så försök hålla effekterna relativt nära varandra i kraft, så att om värsta fallet händer, kanske det var lite tidigt för den effekten, men med lite ansträngning kan du lösa problemet.

Och du kommer att behöva ställa stavningens fullständiga statistik här för att vi verkligen kan ens försöka ge den en nivå.

    
svaret ges 03.12.2012 03:36
1

Jag skulle gå med Bard 3 / Wiz & Sorc 4 för stavningsnivån.

Jag baserar mitt svar på stavningen som krävs för att skapa följande magiska objekt.

Magic item: Rod of Wonder

A rod of wonder is a strange and unpredictable device that randomly generates any number of weird effects each time it is used.

stava: förvirring

Obs! Jag vet inte om det här objektet finns i sökväg, det är från en 3,5-källa.

    
svaret ges 30.11.2012 16:31