Do Jedi hålla tillbaka med sina styrkor?

22

Olika frågor som jag har sett har antagit att en Jedi kunde ha / bör använda sina befogenheter vid något tillfälle, oavsett om det är tvingad hastighet, kraftpress etc.

Tänk tillbaka på filmerna, vi ser inte en gratuitous mängd kraftanvändning (förutom var det inte skulle göra det skulle vara oförmåga, t ex Yoda den studsande bollens död) som vi kan förvänta oss av att titta på människor spelar de olika spelen som gå med i Star Wars universum.

Det är uppenbart att jedi i filmer använder en viss -restriktion. Men hur mycket och är det på grund av den specifika träning / doktrin de håller fast vid eller är det att beskatta? Är det annorlunda i olika filmer / eraser?

    
uppsättning AncientSwordRage 22.10.2012 22:18

5 svar

25

Ja, de gör det. Detta tema utvecklades i stor utsträckning i EU, centrerat starkt kring Mara Jade.

En av hennes huvudbiffar med Luke (och varför hon vägrade träna med honom som en mästare till Framtidsvisionen ) var den gratuitösa användningen av kraften som han brukade träna.

Gradvis visade hon honom felet på hans vägar (i grund och botten lärde han sig att "släppa", inte i "stäng av datorn" men i "känner inte att du måste köra hela galaxen och rädda den "), och när han lärde sig det, lät hon honom gifta sig med henne.

Senare gav NJO samma visdom till Anakin Solo, tränade honom i fysisk sida eftersom det är viktigt för en Jedi att kunna hoppa även utan Force Jump (jag överskattar).

Det var rent filosofiskt - Sith hade inga sådana självbegränsade begränsningar.

    
svaret ges 23.10.2012 01:57
18

Jag är inte medveten om en kanonkälla, men vi kan använda lite sunt förnuft för att begränsa det: Vi mjölkiga människor har möjlighet att springa. Varför gör vi inte det hela tiden? Att köra i toppfart hela tiden beskattar, men är det den verkliga orsaken? Körning till närmsta bageriet kan göras av de flesta, men normalt går människor där. Jag antar att även professionella olympiska löpare går till bageriet. Så det handlar inte om hur svårt det är.

Det är en enda punkt i nödvändighet i vardagslivet. En Jedi skulle inte behöva lyfta ett finger * men de gör fortfarande (öppnar dörrar, tar grytan från kaminen etc.). De använder inte uteslutande sina befogenheter för allt på samma sätt som vi inte kör överallt, där vi kan gå.

I den månen är det säkert; De håller sig tillbaka i vardagen.

* figurativt talar ... telekinesis verkar innebära att vissa pekar på det rörda objektet

    
svaret ges 22.10.2012 23:07
3

Utanför universum:

Du måste överväga att för att göra spelen roligt, som i de flesta spel, blir realismen offrad för förmågan att göra riktigt fantastiska saker om och om igen. Precis som hur en verklig soldat inte kommer att utföra nästan lika väl som en Call of Duty-soldat gör inte heller att du förväntar dig ett "verkligt liv" Jedi att utföra som en arkad Jedi gör.

    
svaret ges 23.10.2012 15:24
1

När det gäller att tala. Sith använder sina förmågor som en känsla av stolthet. Sith-filosofin handlar om att skrämma sig för att erövra sin egen rädsla och ålägga den på andra. Så för att intensifiera sitt utseende av makt för att framkalla rädsla, använde de mer varierade förmågor i filmerna sedan jedi. Även i videospel, se till att jedi har fler färdigheter att använda, men sith har ton mer i deras skicklighetsträd. Jedi är reserverad och "fredlig" (citat eftersom varken sith eller jedi var bra eller onda om du förstod båda sina roller i balans) och sith var extravaganta och kraft-hungriga

    
svaret ges 21.10.2013 16:41
-2

Ja, Luke använde en kraftig kraft för att försöka döda Marvid Qresh i Crucible. Det misslyckades, men han blev allvarlig.

    
svaret ges 21.09.2013 05:56