Did empire använder oberoende entreprenörer för att bygga någon av Death Stars?

19

Medan jag tvivlar på att antingen Death Star krävde aluminiumspår eller takläggare, har Randal en rättvis punkt i Clerks . Medan Imperial Stormtroopers anskaffas från hela galaxen kommer många av dem från bakgrund som inte inkluderade konstruktion.

Finns det några bevis (C-Canon eller upp) av bara vem byggde Death Star?

Från Clerks-scriptet :

RANDAL

A construction job of that magnitude would require a helluva lot more manpower than the Imperial army had to offer. I'll bet there were independent contractors working on that thing: plumbers, aluminum siders, roofers.

DANTE

Not just Imperials, is what you're getting at.

RANDAL

Exactly. In order to get it built quickly and quietly they'd hire anybody who could do the job. Do you think the average storm trooper knows how to install a toilet main? All they know is killing and white uniforms.

    
uppsättning phantom42 31.07.2014 22:18

5 svar

15

George Lucas diskuterar specifikt denna Clerks-citat i kommentar till episod II

...I came up with the idea of adding a little schematic of the Death Star in here, because the Geonosians build robots and build things, they're sort of construction workers. They would probably be the ones contracted to build the Death Star, and they were the ones that Jay and Silent Bob worry got killed on the Death Star, but they are after all a bunch of large termites.

Så Lucas ord är att Geonosianer var de som skulle ha blivit dödade, och vi borde vara okej med det för att de är insekter. Jag finner den förklaringen unkaracteristically xenophobic i ett universum, var vi ska bry sig om gigantiska furry Wookies och bläckfisk Mons Calamari, men det är vad som är.

Men jag tror att Lucas missförstår scenen du citerar från Clerks (förutom att få tecknen fel). Randall pratade om andra Death Star, som fortfarande var under uppbyggnad när den förstördes. Förmodligen hade den färdiga Death Star (den som Geonosianerna hade jobbat på) haft väldigt få byggnadsarbetare på den när den förstördes.

Wookiepedia beskriver den andra Death Star som huvudsakligen tillverkad av droider:

Methods of faster construction had been developed in the years since the original station's conception, added to the fact that Imperial engineers made sure to allocate enough space on the station for the maximum possible amount of self-replicating construction droids.

Deras källa för den påståendet är en officiell bok som heter Star Wars: Complete Locations .

    
svaret ges 31.07.2014 23:55
4

Wookieepedia har en hänvisning till åtminstone en del konstruktion av den första Death Star som görs i Geonosysystemet, förmodligen av Geonosian Industries (de citerar Essential Atlas) för detta faktum. Det är upp till dig om du anser att de är entreprenörer. Personligen skulle jag klumpa dem under "slavarbete".

De flesta av de andra referenserna refererar till enskilda forskare som arbetar med att designa särskilda komponenter (till exempel superlaseren), inte till den allmänna konstruktionen.

    
svaret ges 31.07.2014 22:44
4

Ja, det gjorde de. Det finns den uppenbara Geonosian-referensen, som redan nämnts i de andra svaren, från Attack of the Clones . I novellen Shadows of the Empire har brottsherren Prince Xizor flera diskussioner med både Palpatine och Vader om användningen av hans främsta affärer, Xizor Transport Systems, för att hjälpa till med logistikproblem relaterade till konstruktionen projekt. Speciellt hjälpte XTS tranport vissa datorsystem.

Förutom ovanstående är den korta berättelsen Därför av Kevin J. Anderson, som innehåller Imperial Assassin Droids (IG-serien, inklusive IG-88) som konstrueras av en privat entreprenör, Holowan Laboratories, på imperiums begäran. Samma kejsare som ledde det programmet ledde också upp några av transport och logistik för det andra Death Star-projektet, vilket igen innebär en slags utomstående entreprenörer.

En sannolik teori är att Empire hade olika entreprenörer som utför olika uppdrag, med ingen av dem - förutom Xizor, som kanske har känt mer på grund av hans vänskap med Palpatine än någonting officiellt - vet exakt vad de olika komponenterna de producerade eller transporterade skulle användas för.

    
svaret ges 01.08.2014 07:21
4

Det finns inget förnuftigt sätt att allt kunde ha gjorts internt. Regeringen av sin natur blir alltmer ineffektiv med storlek; Logistik är svårt om inte omöjligt att klara sig i stor skala. På denna dag och ålder skickar vi fortfarande soldater till kamp utan grundläggande, funktionellt redskap.

När du har uppnått intergalaktisk jurisdiktion är det svårt att få grundläggande pappersarbete gjort, mycket mindre skapandet av två Death Stars plus påfyllning av de oändliga mängderna av personal och material som rebellerna fortsatte att förstöra. Men det är ett helvete som är mycket lättare att underteckna dessa upphandlingshandlingar än att hantera dessa typer av projekt internt.

Regeringar anlitar entreprenörer. Det är bara vad de gör; det är dyrt och kvalitetskontroll är misstänkt, men om du faktiskt vill att saker någonsin ska bli gjort är det vad du gör.

Jag inser att detta förmodligen bryter mot någon EU-förklaring eller en annan, men här är min uppgift om vad som troligt hände, som kommer från någon som arbetar med offentliga inköpare:

  • Empire har en pool av inköpsmedlemmar som är verksamma inom ramen för shell-företag. De går runt till de olika planeterna och leverantörerna, säkra nödvändiga material från den som säljer utan att varna någon om vem som frågar. Således kan byggandet av Death Star börja utan att någon ens vet om det förrän någon högt läcker antingen eller någon annan stryker bokstavligen över den.
  • Empire kommer inte att direkt använda slavar på kedjebanden för att arbeta monteringslinjer eller svetsbjälkar på Death Star. Det gör inte logistisk mening (för många möjligheter till sabotage / flykt), och medan de tar fångar, är de inte i slaveriindustrin. Empire köparen skulle ha kontrakterat med ett tillverkningsföretag på Geonosis som i sin tur använde geonosianarbete för att vrida ut widgets och droids som ingen skulle ha ifrågasatt det yttersta syftet med att Oskar Schindler-typerna avsiktligt saboterade produkten.
  • Den dödliga designfel på den första Death Star? En man kan ha haft tanken på konceptet och presenterat det, men det här är grundläggande teknisk försäljning - lova konceptet först och ta reda på hur man levererar det efter det faktum. På något sätt satt han sig och ritade schemat själv. Han skulle ha haft ett team av människor som samarbetade på den slutliga presentationen, och ingen såg den skarpa "buggen" i designen eftersom alla antog att någon annan skulle märka en sådan sak. Det är hur grymma säkerhetshål hittar sig i samarbetande, komplicerade mjukvaruprojekt utan att bli fångade.
  • Begreppet självreplikerande droider verkar som en retconned förklaring utformad i den senaste historien och ger ingen mening. Om självreplikerande droider var en sak, bygga bara en exponentiellt självreplikerande armé i stället för Death Star, och använd det för att avlägsna det känsliga elementet helt och hållet. Eller bara ha DS-designen utarbetad av en droid. Alla vet att maskiner inte gör misstag.
  • Den andra Death Star byggdes snabbare, ja, men det är mer troligt att de redan hade etablerat sin försörjningskedja och hade en bättre uppfattning om vad de skulle förvänta sig andra gången. Om du bygger ett Lego-torn och någon krossar den, när du slutar gråta skulle du bygga upp den snabbare, även utan tekniska framsteg.
svaret ges 04.09.2014 19:30
0
Episoden Star Wars: Rebels "The Honorable Ones" den 24 februari 2016 har besättningen av Ghost finner att planeten Geonosis är livlös, samt bevis på ett stort vapen har byggts där.

De återvänder till Geonosis i "Ghosts of Geonosis" Delar 1 & 2, 7 januari 2017 och hitta tankar av giftgas som hade använts för att utrota geonoserna.

Således hade en stor del av den första Death Star byggts av Geonosians på Geonosis och i omlopp runt den.

    
svaret ges 23.06.2017 08:55