När var Data gjord kula / resistent?

24

I Star Trek kommer First Contact, Data och Picard under automatisk vapenbrand från Lily. Data kommentarer "Kapten tror jag kan hantera detta", och han sjunker ner till Lily's nivå av missil silo och tar flera närliggande kulor efter landning. Kulorna missar inte data i det minsta, bortsett från att titta på hans kläder som nu är riddled med hål.

Under serien föreslår det dock aldrig att data var kollisionssäkert. Det finns även en tid då han är sköt med en pil , som pierces hans kropp och skadar en sekundär processor. Pilen motsatte sig, om data hade varit kollisionssäkert hela tiden, då det fanns mer än ett tillfälle när han inte borde ha hållits i rymden av någon med en pistol ( The Big Goodbye och Time s Pil: Del 2 , till exempel).

Är det någonsin avslöjat när data uppgraderades för att vara kollisionssäkert, eller om han hade varit kollisäker hela tiden?

    
uppsättning Xantec 15.01.2013 18:54

3 svar

12

Tyvärr är kulor, knivar och pilar lite som äpplen, apelsiner och citroner när det gäller att jämföra dem på detta sätt.

Majoriteten av kollettsäkra västar är elaka mot knivar. Faktum är att du kommer att upptäcka att kullsäkra västar är en slags kroppspansar, medan sticksäkra västar är en annan.

Kevlar och nylon används ofta i skottsäkra västar. Utan att bli för teknisk - det här är tyger. Stramvävda metalltyger Ja, men de arbetar fortfarande på principen att de kan ta en kula och sakta ner dess påverkan över tid och område. En kniv - som kommer långsammare än en kula, mycket mycket långsammare faktiskt - kan flytta mellan trådens trådar och möta målet. Stabila västar är helt olika; De är tjockare och ibland har skyddande plätering, och de är skyldiga till att de är mer till kedja eller platta post än kulafasta västar. I mindre omfattning övas praktiken av att använda handskar som handskydd i professionella kök och / eller slaktbutiker - en miljö där du hittar en massa häftiga knivar, med andra ord.

Så, det här är alla mycket olika slags slag som bäst avlänkas på olika sätt. Det är inte en linjär progression från pil till kniv till kula; bara för att tiderna har förändrats och skjutvapen är teoretiskt mer avancerade än pilar och pilar, betyder det inte att de är effektivare i varje given situation. För att uttrycka det på ett annat sätt - det är inte en RPG, att flytta från bågar till kulor är inte strikt "jämna upp".

Det är därför helt klart att Data kan och har upprätthållit penetrationsskador från hållna vapen och pilar, men kulor är väsentligt mindre hotande för honom.

EDIT: Om man antar att ingen av de involverade aktörerna tillverkar något material eller säger att något är vad det inte är, observera den här 50lb långbåge som tränger in i modern bulletresistent teknik:

                            

Såövervägadatasstruktur. Enligt Memory Alpha är data gjorda av följande:

  • bioplast (hans hud)
  • tri-polymerer (polymerer som används i - dun dun dun-fabrics vanligtvis)
  • Polyalloys (hans stöd eller "ben").

För att riskera en gissning - fungerar polymererna som (eller bara spotta) muskulaturen. Huden är antagligen användbar som ett skyddande skikt, och det är visat att det är poröst under förstoring och kan skrapas av genom att blinka slag från en pickaxe. Polyalloyramen skulle absorbera råa effekter (per Chase ), men hans verkliga skalle är tillverkad av duranium (rymdskepp är gjorda av duranium). Hans kropp, som förmodligen förmodligen är den tätvävda t ex trimmeren, skulle då vara ganska kategoriserad som ett ämne som är byggt för att motstå kulor, men förutsägbart spänner under piercingvapen.

    
svaret ges 15.04.2014 06:04
4

Det verkar självklart, men i universums förklaring är det att det måste ha hänt "off screen" efter slutet av tidigare film men innan filmen börjar. Några av de andra karaktärerna genomgick ändringar som Geordis nya ögon så det är inte orimligt att anta att Data gjorde några självändringar också. Men det finns inget skrivet i kanon som jag är medveten om.

    
svaret ges 17.01.2013 17:28
3

Är inte data gjorda av galna futuristiska metalllegeringar? Därför är hans superstyrka och förmåga att bryta igenom fasta ytor. Skar han inte huvudet en Klingon och säger att han är gjord av någon superlegering? Jag är ganska säker på att han alltid var något kulsäker. När det gäller Time Arrow skickades han tillbaka i tid och kunde inte exakt berätta för människor att han var från framtiden och när han är med resten av besättningen måste han stå ner för vapen, för om kulor gick av det kan skada alla andra runt honom. (The Big Goodbye) Jag är säker på att han hade sina svaga fläckar, precis som pilen landade eller kanske det var ett misstag på författarnas sida innan de fullt ut utvecklade datas karaktär.

    
svaret ges 18.01.2013 20:18