Futuristiska läsinstrumenthistoria från 1970-talet / 1980-talet

20

När vi växte upp hade vi de enorma läsböckerna med berättelser, förståelsefrågor och författareutsläpp som publicerades av McGraw Hill, etc.

När jag var i 4: e klassen (omkring 1984) läste vi en historia om futuristiska läsningsenheter i den massiva läsboken. Jag har ingen aning om vad titeln eller författaren var, men det handlade om en bror och syster. Systern läste en bok på en skärm och vred på sidorna genom att dra fingret från höger till vänster. Jag älskade den här berättelsen och läser den som 20 gånger (mycket till min lärares chagrin) och gick till och med så långt som att kopiera det ord för ord, manuellt och stoppa det säkert i mitt bindemedel så att jag skulle "få det för evigt och någonsin." LOL det var förmodligen kastat i slutet av året!

Ringer det här några klockor med dig? Jag skulle gärna vilja dra den här berättelsen av personliga skäl, liksom att jämföra / kontrastera hur tekniken verkligen utvecklats med barnen (dvs hur den här tanken är relaterad till Nooks, Kindles, etc.) Jag är verkligen förlorad för hur man börjar söker efter detta. Jag vet inte ens om det var ett utdrag ur en bok eller helt enkelt en novell. Några idéer? Tack så mycket !!!

    
uppsättning Ginger 28.03.2012 17:06

1 svar

6

Jag hittade den korta historien som jag tänkte på - Isaac Asimovs The Fun de hade . En bror och syster hittar en faktisk bok - fysiskt papper och allt - och förundras över nyheten av ord som inte automatiskt rör sig över en skärm.

    
svaret ges 25.04.2012 10:15