Can Jag kopplar en vattenslang till ett bevattningssystem?

2

Jag planerar att installera vattenledningar som du kan se på bilden. Just nu har jag en vattenslang som löper längs huset, jag hänvisar till segmentet som går längs muren mellan uteplatsen och huset.

De andra två segmenten tillsammans med den här är vad jag planerar att installera.

För nu har jag bara en vattenslang som jag löper längs linjen ovan beskrivna. Det finns ett mellanrum mellan huset och uteplatsen där en rör / vattenslang passar bra. Min plan skulle vara att installera det första segmentet av det framtida bevattningssystemet och för att ansluta vattenslangen till den för nu (ingen sprinklers så ingen vattenstörning) eftersom jag vill täcka det gapet med jordnötsstorlek dekorativ sten. Senare skulle jag koppla ur vattenslangen och installera helt bevattningssystemet. Som en alternativ lösning skulle jag älska att lämna vattenslangen där tills jag fortsätter med bevattningssystemet men jag är rädd att vattenslangen inte är vinterbeständig, så min fråga är: kan jag sätta ett bevattningssystemsegment där och ansluta vattenslang till det vid den punkt där bevattningslinjen når husets hörn?

    
uppsättning MiniMe 10.07.2016 19:55

1 svar

1

Jag vill faktiskt göra det själv. Jag har tittat på det ganska länge. Det finns en video på youtube som är fantastiskt. Hans system har varit uppe i nästan 5 år utan några problem. Jag är på jobbet och kan inte söka youtube, men om du tittar upp "150 $ diy bevattningssystem" hittar du det.

Några saker att tänka på.
 1. Vattentrycket från trädgårdsslangen kommer inte att kunna stödja mer än 1 (kanske 2) sprinkler i taget. Beroende på typ och GPM får du i ditt hus. Testa detta med en 5 gallons hink, jag kan köra ett rotor 50ft kasta och 2 mycket små lågtrycksdysor samtidigt.

 • Om det större röret eller slangen du använder, desto mer tryck får du. Jag har just köpt 1 tums bevattningsslang med en adapter till 3/4 tum för sprinkler. Jag har en mindre gård, så jag kan få ca 90% av gården med en 50ft kasta sprinkler. Ju mindre diametern på huvudet och slangar den lägre GPM du kommer att ha.
 • Redigera Okej för personer som tror att mindre vattenrör kommer att öka vattentrycket, nej. Det handlar om fiktion, volym och hastighet. Nedan är en bra läsning om det, med några citat.

  länk

  Grab your thinking caps for this. As you well know, Bernoulli’s Principle essentially says (paraphrased) that as the speed of a fluid increases, the pressure of that fluid decreases.

  Obviously as you force a given amount of water through a smaller size pipe, the velocity of the water must increase for it to get through the smaller pipe. According to Bernoulli’s Principle that will decrease the water pressure! This is called the Venturi effect. By suddenly forcing the water through a narrow passage you can actually create enough of a pressure decrease that it creates suction. This is how many fertilizer injectors work. It also is another reason why using a smaller pipe would not increase the pressure– it would actually decrease it!

      
  svaret ges 26.08.2016 22:25