How ska jag hantera mitt kylskåp?

9

Jag försöker vara försiktig, jag gör verkligen, men jag hittade en vecka gammal torsk luktande "fiskig" i mitt kylskåp. Normalt lägger jag datumet på paketet, så jag vet åtminstone hur länge det "finns" där (förlorat och glömt).

Så gjorde jag en roster. I första kolumnen är namnet på produkten / beredningen, den första raden är månadens dag. Jag sätter antalet rationer i cellerna och ritar en linje till det bästa före datumet.

Jag tänker på märkning av färdiga livsmedel som:

 • I en behållare (två dagar)

 • I ett vakuum (sju dagar)

 • Kokad sous-vide (tjugo dagar).

 • För frysen tänker jag på nittio dagar.

 • Tror du att detta är ett fungerande system? Hur håller restaurangen koll på deras inventering? Är det för komplicerat? Är jag för hård med antalet dagar (till exempel, om dessa skulle vara beroende av matvaran?)

      
  uppsättning BaffledCook 04.09.2011 10:26

  1 svar

  12

  Du kan mycket väl kunna få det systemet att fungera för dig, men i de två restaurangerna som jag har arbetat med, är systemet mindre pappersintensivt och mer gemensamt. Det baseras på organiserad lagring, lägger till en ny produkt där den kommer att användas efter det gamla och märkningen. På så sätt kan du se vad du har och hur gammal det är, snarare än att du behöver ständigt behålla en aktuell inventeringslista. Det gör det också lätt att hitta vad du vill ha.

  Systemet fungerar som så:

  • Ordna ditt lager så att maten går på samma plats varje dag. På så sätt kan du se en överblick vad du har och vad du behöver. Det gör det också lättare att hitta saker.
  • Ny mat av samma typ går bakom de gamla grejerna, och öppnas inte förrän den gamla produkten har använts. Detta förhindrar dig från att upptäcka den fruktade gröna mjölken som lurar på kylskåpet.
  • Alltid etiketterad mat med datumet , med maskeringstejp och permanent markering. Se till att etiketten (eller behållarens utgångsdatum) är mot framsidan. Du vill inte behöva sniffa gammal mat. Lita på mig.
  • Spara i tydliga behållare så att du ser hur mycket som finns kvar.
  • Lagerförgängliga livsmedel innan du köper mer.
  • Kasta bort bortskämd eller tvivelaktig mat omedelbart. Detta förhindrar "obehagliga överraskningar" och undviker att förorena närliggande saker.
  • Kall mat så fort som möjligt för att förhindra bakteriell tillväxt. Varmt vatten håller mycket värme, så det kyls i ett isvattenbad; annars kan det förbli varma och odla bakterier i timmar. Behållare kan lämnas öppna i en timme eller två i kylskåpet för att kyla innehållet snabbare.

  Hemma använder jag ett mycket liknande system, med några ändringar:

  • Förpackade behållare märks med ett öppet datum eftersom det vanligtvis bestämmer detta när de förstör mer än utgångsdatumet.
  • Utgångsdatum är bara grova uppskattningar. StillTasty ger mer detaljerad information, men jag kyler inte någon form av kvarvarande mer än en vecka. Högproteinmatar eller saker med ägg i dem får mindre tid.
  • Om det lukar lite, är det förmodligen osäkert, med undantag av mjölk och producera. De kommer bara att göra dig WISH att de kunde döda dig.
  • Köp endast produkter du kan använda före nästa matbutik ... om det inte är riktigt billigt och enkelt kan användas. Ja, färska tomater är fantastiska att laga mat med. De är lite mindre grymma när hälften av dina 5 pounds förstör, oanvänd.
  • Köp inte färskt kött eller fisk utan en specifik måltidsplan, eller åtminstone ett schema för användning. Detta förhindrar att dessa dyra, lättförgängliga livsmedel sitter i kylskåpet och förstör. Detta behöver inte vara en detaljerad dag-för-dag måltidsplan, men den minut du tar för att tänka innan du köper förhindrar impuls köper och hjälper till att du får tid och ingredienser att laga maten innan den går dåligt.

  Jag vet att den sista punkten kan vara svårt, men kom ihåg att en måltidsplan kanske inte är mer än att "göra mig en fin biff över helgen." Tanken är att undvika att köpa kött på söndag så att du inte får tid att laga mat till nästa fredag. Om du måste köpa kött rätt innan du lagar en trevlig måltid åtminstone då blir det friskt. Frysning är också en bra reservplan, men bara om det görs ganska tidigt.

      
  svaret ges 04.09.2011 22:39