Is "Kiss Me First" satt på 90-talet eller nu?

4

Netflix-serien "Kyssa mig först" har look-and- känner av tidiga nittiotalet men vad folk säger såväl som teknikens tillstånd är tydligt inställd i nu.

Den pastellfärgade, 2 stycken, australiska träningsdrag bärs av Jonty när Leila svarar på dörren - det var ett nittiotal måste- har (för vissa personer). Andra nittiotalet modeuttalanden: Sand-och-lila-stickad topp med geometriska mönster, den rutiga långa klänningen som bärs över en långärmad tröja av huvudpersonen Leila. Den överdimensionella jackan för kvinnor, som bärs av Leila och Calumny mamma. hair thingies (gummi-i-tyg).

Leila (mums) hus var också klart dekorerat på sjuttiotalet (med några möbler från 60-talet). Det skulle vara meningsfullt om serien var inställd på nittiotalet: Leilas föräldrar dekorerade när de kom in, när de hade ett barn fanns det ingen tid / pengar / uppmärksamhet att spendera på huset. Nu 20 några år senare så ser huset ut.

Och sedan arbetar Leila i ett internetkafé. Jag har inte sett de i Europa sedan nittiotalet. Förra gången jag besökte en var 2011 i Buenos Aires, och det var inte så lätt att hitta. Jag förväntar mig med smartphones och omni-present WiFi det är inte längre där.

Samtidigt har alla i KMF smartphones. De har snabb internet (annars skulle det inte finnas någon Azana). Tony Blair har kommit och gått och år 2006 är satt i det förflutna.

Så misstänker jag brittiska mode och närvaro av internetkafé? Var det ett misstag, fick inklädarna fel sändning? Är det avsiktligt? (Jag väntar mig på den senare, inte säker på om det är en spoiler, jag tittar på avsnitt 3).

    
uppsättning Ivana 11.07.2018 21:54

1 svar

6

Leila föddes den 9 september 1999

I början av det andra avsnittet läser Leila på apoteket att köpa droger till sin mamma, och hon blir ombedd att visa sitt ID, förmodligen för att kontrollera att hon inte är mindreårig. ID: n visar sitt födelsedatum, och att idet gäller till augusti 2020.

Hon är också ensam under och efter hennes mammas begravning medan han pratar med vårdpersonal. Det här är starka indikationer på att hon är minst 18 år, så showen skulle äga rum mellan 2017 och 2020.

    
svaret ges 12.07.2018 09:26