Massor av vatten som kommer ut ur kycklingbröst när du lagar mat. Varför?

6

När jag lagar kycklingbröst i en panna, kommer mycket vatten ut av dem.

Jag har sett detta svar: Mina kycklingbröst släpper ut mycket vätska när de kokas. Hur förhindrar jag det här?

där vissa människor föreslår att detta har att göra med kycklingens kvalitet och att vissa producenter / stormarknader faktiskt "pumpar" sina kycklingar med vatten.

Men vad jag inte förstår är att jag köper dem från hela maten och att de antas luftkylda (vilken som helst i ovanstående citat antyder att få), så borde de inte vara av hög kvalitet?

Är verkligheten att även WF skymmer sina kunder genom att pumpa kycklingar med vatten? Är deras kyckling bara inte så hög kvalitet?

Om så är fallet, var kan du få en bra kyckling? (Allvarlig fråga om du vet en plats, jag bor i Cambridge MA, USA)

    
uppsättning jeremy radcliff 01.08.2015 23:39

4 svar

6

Vätska kommer naturligt ut ur alla kött när de lagar mat. Om du använder hög värme och en stekpanna, märker du inte riktigt det eftersom det avdunstar snabbt. De bruna grejerna du ser i en stekpanna efter att ha lagat kött på hög värme är de förångade saftarna.

Om du bakar dem på cirka 350 F, kommer du också märka att vatten släpps. Detta förstärks om du överbelägger matlagningsbehållaren. Du ser det inte i en helt rostad kyckling eller rostbiff till exempel för att vätskan kommer ut karamelliserar och skapar de härliga brunade bitarna för att göra en sås eller sås.

Jag tvivlar på att WF säljer vatten och fosfat tumlade kycklingbröst.

    
svaret ges 06.08.2015 01:09
3

Det finns inget sätt att helt hindra kycklingbrösten från att släppa ut vatten. Du kan dock minimera det genom att laga mat. Att inte krossa antalet bitar i pannan är den mest effektiva, följt av att searing köttet när du först lägger det i pannan, sedan ned värmen för att slutföra matlagningen. Searing för att låsa in mycket av vattnet kommer att resultera i ett kokt kött som är fuktigare och behåller mer smak än en där vattnet får stew ut under matlagningen. Slutligen kokas endast med locket på pannan i högst fem minuter. Koka sedan kycklingen i en öppen spis för att uppmuntra förångning eller vatten och för att förhindra överkokning.

    
svaret ges 29.02.2016 18:08
1

Ja, hela matar (som andra stormarknader) säljer nu kyckling laddad med vatten. Det brukade inte vara så här. Ett resultat - utöver överladdning - är att det har blivit omöjligt att sauté kyckling i USA. När du tror att du är sauté-ing, stämmer du faktiskt.

    
svaret ges 16.12.2018 22:31
-3

Alla kött innehåller vatten. men det är inte i intresse för stormarknader att annonsera dudkött. de flesta kött säljs per kg och om fosfat / vattenhalten säger 7% i en $ 10 kyckling så är det en "hälsosam" vinst som ska göras. mest kyckling i västvärlden är hög volym dålig vård kyckling där konsumenten är låg till medelinkomst, på språng, knappt möter räkningar och ett enkelt mål för företag att göra enorma vinster. Jag ska inte börja med injicerat fläsk, nötkött och fårkött. Köttpriset är omvänd proportionellt mot mängden föroreningar.

    
svaret ges 12.10.2016 08:07