Does man verkligen behöva tillsätta natriumbikarbonat om man redan använder bakpulver?

2

Jag tycker att natriumbikarbonat förstör smaken av många kakor och kakor. Om jag använder dubbelverkande bakpulver, behöver jag också lägga till natriumbikarbonatet? Jag har kommit över så många recept som kräver båda ingredienserna.

    
uppsättning Felicia 18.03.2015 17:59

2 svar

5

Om receptet kräver båda (och det är ett bra recept), behöver det faktiskt båda. En vanlig orsak är att bakpulvret ger upphovning och bakpulver hjälper till att neutralisera lite av syran.

Det är lite förvånande att du upptäcker att bakpulver förstör smaken och inte bakpulveret. bakpulver innehåller bakpulver. Jag undrar om "ruinerar smaken" är en överdrift eller om du haft en dålig upplevelse med natron och är lite mer känslig för det nu. Men om det verkligen är förstörelse smaken är det bara ett dåligt recept. Det finns ett par möjligheter:

  • Den totala mängden kemisk utmatning är för stor i receptet (det spelar ingen roll om det är läsk eller pulver) - se till att tesked inte har ändrats till matskedan av misstag!
  • Det finns inte tillräckligt med syra i receptet att reagera med bakpulver så att du verkligen har bakpulver kvar
svaret ges 18.03.2015 18:13
1

Svaret är: "Det beror på."

Bakpulver kräver en sur ingrediens till surdejsmad, men bakpulver har den syra som redan tillsatts. Vissa recept kommer att använda både om det finns överskott eller syra i degen / smeten som kan användas av bakpulver för att stiga mer.

Om du upptäcker att smaken av bakpulver förstör dina rätter är det förmodligen att du inte har tillräckligt med syra för att neutralisera det eller du använder för mycket.

    
svaret ges 18.03.2015 18:11