Transitvisum till Förenade kungariket krävs om jag redan har giltig företagsvisum för Storbritannien

3

Jag kommer att resa till Storbritannien på företagsvisum i augusti i en vecka. Men i september har jag planer på att resa genom Storbritannien till Jamaica. Jag har bokat ett flyg som kommer landa i London Heathrow flygplats och sedan komma på ett annat flyg från Gatwick flygplats inom 24 timmar.

Fråga - Behöver jag ansöka om transitvisum också eller jag kan transitera på mitt företagsvisum?

    
uppsättning Pooja 03.07.2015 10:11

1 svar

4

Det är inte nödvändigt att få en brittisk transitvisum om du redan har en högre visum av någon typ. Den primära lagstiftningen för denna situation finns i avsnitt 33 i Immigration Act 1971 , som hänvisas till i Bilaga V av de nuvarande reglerna .. .

visit visa means an entry clearance for the purpose of a visit under section 33 of the Immigration Act 1971. It is normally a vignette in the holder’s passport. It includes entry clearances for visitors that were issued under paragraphs 40-56, 56D-56J, 56N-56Z, 75A-75M of these Rules and Appendix V

Baserat på vad du skrev har du en besökarvisum som kommer att vara i kraft under din transitering. Dessa visum är som standard flera poster med en löptid på 6 månader. Under den perioden kan du delta i någon av tillåtna aktiviteter ", som inkluderar transitering.

Relaterad fråga: Behöver jag ett transitvisum om jag redan har en visum för visitkortsbesök i Storbritannien

Se även: Behöver jag en brittisk transitvisum om du redan har en brittisk visum för besökare?

    
svaret ges 03.07.2015 10:42