Vilka är de bästa RPG-böckerna som innehåller monster inspirerade av östasiatiska kulturer? [stängd]

2

Inställningen för mitt nuvarande spel har en blandning av kulturer och influenser från Fjärran Östern, och jag letar efter källor till monster inspirerade av kinesiska / östasiatiska kulturer, som Kina, Japan, Indonesien, Filippinerna och sådana . Vilka bägge böcker där ute kan jag dra inspiration från det som är av hög kvalitet och täcker ett bra utbud av asiatiska varelser?

    
uppsättning Extrakun 26.05.2013 10:59

2 svar

2

För kinesiska temdjur tycker jag att du har svårt att överträffa Qin Bestiary . Det publiceras på engelska av Cubicle 7 , men ursprungligen är ett franskspråkigt spel som avbildar ett fantasispil som sätter i det antika Kina. Spelets känsla är väldigt annorlunda än västerländsk fantasi och det finns gott om kulturell, historisk och mytisk information i de andra Qin-böckerna (alla är vackert producerade) om det är till hjälp för din världsbyggnad.

    
svaret ges 26.05.2013 12:23
1

Jag har kört östliga temaspel tidigare och hade samma fråga, var får jag coola östliga monster från även om de inte är för mitt exakta spelsystem? Jag gillar att springa Feng Shui men det är tyvärr lätt på (semi-) autentiska asiatiska beasties.

De bästa pan-asiatiska källorna IMO är Asian Bestiary, Volume I och Asian Bestiary, Volume II för Fantasy Hero. De täcker inte bara Kina och Japan utan resten av Fjärran Östern. Volym I täcker Kina, Indien, Kambodja, Indonesien, Mongoliet, Thailand och Vietnam medan Volume II täcker Japan, Filippinerna, Burma, Korea, Malaysia och Tibet. Monstrena är också uppdelade för källan, för enkel tilldelning till fantasyanaloger. Heroesystem är ganska enkelt att konvertera fram och tillbaka med andra system (det finns olika d20-konverteringsrutiner på webben).

Pure Asian RPGs tenderar att vara mager på monster av någon anledning. Skapelser av Rokugan för d20 Legend of the Five Rings / Oriental Adventures-spelet är en av de bättre varelserna för Lot5R och / eller Oriental Adventures-linjerna. De har andra böcker med några monster i de olika utgåvorna av OA och Lot5R, men inte tillräckligt att de går till mig.

Jag gillar också D20 Jade Dragons och Hungry Ghosts av Green Ronin och de nyare asiatiska monsterna för Pathfinder i Jade Regent Adventure Path (många samlas in till Bestiary 3).

För indisk smak är Green Ronins d20 Mindshadows-inställning och de därmed sammanhängande Monsters of the Mind-skapningsboken bra, de är psioniska baserade trots FYI.

Östlinjen till Vampyr ger också några intressanta idéer, speciellt för att helt enkelt ställa ut unika varelser.

Jag äger några andra asiatiska RPG men de har vanligtvis en ganska token och / eller oinspirerad lista över varelser; Det här är de bästa referenser jag har använt så långt som RPG-böcker går.

    
svaret ges 27.05.2013 06:50