Krakow till Warszawa med tåg - är det sceniskt?

25

Jag reser från Krakow till Warszawa i oktober. Jag har två alternativ, bussen kostar $ 5 och tåget kostar runt $ 15. Jag är redo att spendera $ 10 mer om rutten är scenisk. Men är det naturskönt?

    
uppsättning user44548 28.08.2016 22:39

6 svar

33

Jag reste motsatt riktning med tåg (snabbtåg) nyligen och medan jag tillbringade en del av resan som sov, kan jag säga att jag inte minns att se någonting spektakulärt utanför fönstren medan jag var vaken. Det är platt land och en du kommer att se landsbygdens landskap plus det udda utseendet i någons bakgård varje gång i taget.

Personligen skulle jag göra mitt val också baserat på varaktighet av resan och komstrongn.

    
svaret ges 29.08.2016 02:54
22

Reste denna rutt både med buss och med tåg, ingen stor skillnad för mig. Tänk på nödvändig komfortnivå och tid / pengar du är redo att spendera.

För det mesta ser du platt land, byar. Om du är intresserad av lokalbefolkningen så är bussen bättre: du kommer att korsa många byar och städer.

    
svaret ges 29.08.2016 08:59
18

Jag är polsk och den vägen är inte scenisk. Men tågresa bör vara snabbare. Om dess direktanslutning än den ska ta 2,5-3h. Vilken tågresa har du precis tittat på? Koleje Mazowieckie?

Om du skulle ta en buss - varför skulle du ta Polski Bus som nämndes här. Det är ganska trevligt - det har WiFi och vanligtvis ger de dig liten aptitretare. Även Lux Express kan resa i den riktningen. Bussen kan dock ta lite längre tid (beroende på trafiken). Vanligtvis 5-6h.

BTW Om du reser i Polen kan du använda den här webbplatsen: e-podroznik.pl Du kan få tidtabellerna och priser.

    
svaret ges 29.08.2016 20:28
12

Jag har tagit polski buss från Krakow till Warszawa. Det var någonstans mellan 5 till 6 timmar. Jag tog den bussen tidigt på morgonen och jag tror att i början var det några natursköna områden. Efter det mesta var det bara rena fält inget spännande men du kommer att passera några byar på väg till Warszawa. Jag kom till Krakow från Zakopane vilket är jag tror 1 till 2 timmar buss buss och den vägen är verkligen natursköna. Så i princip skulle det inte finnas någon stor skillnad mellan buss och tågresa. För billigare alternativ föredrar jag helst en bussresa.

    
svaret ges 29.08.2016 04:17
12

Jag är från Polen och jag använder för att resa på den här vägen. Det bästa sättet att gå från Krakow till Warszawa är ett höghastighetståg som heter Express Intercity Premium. Den går upp till 200 km / h (125 mph) - bussen går upp till endast 100 km / h (62,5 mph). Att resa mellan båda städerna med dessa höghastighetståg tar bara 2:15 h. Du kan lämna tåget på stationer: Warszawa Zachodnia (Warszawa West) nära kontorsbyggnader, Warszawa Centralna (Warszawa Central) - det är tunnelbanestation i centrum eller Warszawa Wschodnia (Warszawa öst) i Stara Praga (gamla Praga) historiska distriktet nära t.ex. Google Campus.

För det första går tåget av klassiska järnvägslinjer nr. 8 och 64. Detta segment är mycket naturskönt, det går genom gamla byar med trähus. Därefter går tåget till höghastighetslinjen Centralna Magistrala Kolejowa, som slutar i Grodzisk Mazowiecki stad. Denna linje kan vara lite tråkig, men det är väldigt snabbt. Sedan, i slutet av denna linje går tåget i fyrspårig järnvägslinje nr. 1. Det går genom tät urbaniserad terräng. På andra spårpar finns en hel del förortstrafikstation. Den här linjen går till Warszawas centrum - bakom Warszawas väststation går den in i Warszawas stads tunnel (Warszawski Tunel Średnicowy).

    
svaret ges 30.08.2016 08:48
4

Tågleden från Krakow till Warszawa går längs tidigare lasttågstrafik för att vara snabb. Detta är anledningen till att det inte är naturskönt eller intressant på något sätt. Att resa med buss kan vara mycket mer intressant och billigare - men det tar nästan 2 gånger längre.

    
svaret ges 29.08.2016 23:33