short berättelse, generationsskepp, utanför arbetare vs inriktade människor

12

Det här är en novell eller novella, inte en hel roman.

Så det finns den här kvinnan på ett generationsfartyg i sina lyxiga kvarter. Hennes pojkvän har just rest någonstans - fartyget är enormt, så att resa till olika delar kan ta dagar eller veckor. Medan han är borta knappar någon man på dörren och letar efter honom. Pojkvänen är skyldig honom pengar eller något? Kvinnan tror att hon blir lurad och hon kommer inte betala.

På så sätt kommer det ut att hennes pojkvän är en av kasta som arbetar på utsidan av skeppet. De blir desfigured (från strålning tror jag), så ingen vill göra det, och ingen med pengar hamnar där. Kvinnan föremål - pojkvännen ser inte disfigured ut. Då berättar mannen att det finns en operation för att fixa det, och det kan till och med vara varför han är skyldig pengar.

Den del jag inte riktigt kan komma ihåg är det här: på något sätt är kvinnan överens om att gå och arbeta på utsidan av skeppet i stället för att svara på utpressning. Och för att göra det måste hon få en operation så hon ser ut som den andra kastan som hon betalar.

Hon gör det och går dit och arbetar med människor på utsidan (inklusive en annan kvinna). Jag kommer inte ihåg detaljerna, men så småningom vaknar hon tillbaka i sin gamla lägenhet och är ursprungligen panik - nu är hon oförskämd att hon inte passar in! Hon ser i en spegel och inser att det aldrig var en operation och det var allt en knep för att bluffa pengar. Hennes pojkvän dyker upp och hon känner medkänsla (den del om honom att vara en av de andra kastorna var sant) och lovar aldrig att berätta för honom att hon vet. Slutet.

Jag läste detta förmodligen i mitten av 1990-talet. Jag tycker att det var i någon "bäst av" samling eller annat.

    
uppsättning Daphne B 19.10.2015 06:11

1 svar

4

Det är en av Greatship-berättelserna, The Remoras , av Robert Reed.

Jag tror att Quee Lees motivation för att gå med i remororna var helt enkelt tristess.

Jag läste historien i en nyligen samlad (2013) samling av alla greatshiphistorierna: länk

    
svaret ges 20.10.2015 05:59