How är HD bestämd i Animate Dead?

10

Jag har en fruktansvärd nekromancer som spelar i mitt spel och jag har undrat om vi tolkar Animate Dead stava korrekt Eftersom spelaren inte är en att granska spelreglerna själv har jag lämnat det till den mest erfarna spelaren för att hålla reda på hur deras stavar fungerar (sparar mig huvudvärk att gräva genom Spell Compendium också).

Vi har kört den med den mest erfarna spelarens tolkning, vilket är att när hon kastar Animate Dead kan hon välja hur mycket HD som ska ge den, baserat på stavningskomponenterna och gränserna för kontrollerbar HD.

Men efter att hon uppfostrat och nötde upp några varelser förbi sina normala HD-gränser, granskade jag stavningsbeskrivningen och nu börjar jag undra om HD för det skapade skelettet eller zombierna baserat på varelsens ursprungliga HD?

Det låter som stavningsbeskrivningen kan läsas på något sätt.

    
uppsättning Lou 14.02.2013 22:36

1 svar

14

HD för det skapade skelettet eller zombierna är baserat på varelsens ursprungliga HD. När mallen appliceras på en varelse använder du varandets HD (minus alla klassnivåer) och höjer dem till d12s. Från SRD-posten för Skelett:

Drop any Hit Dice gained from class levels (to a minimum of 1) and raise remaining Hit Dice to d12s.

Så, till exempel, en 9: e nivån på nivån ser på liken av tre 6HD-troll. Nekromancer kan animera 18HD-värden av skelett med en enda gjutning. Nekromancer kan inte animera en av trollarna som ett 18HD trollskelett, och hon kan inte heller animera ett 16HD trollskelett och ett 2HD-trollskelett. Hon kan dock animera tre 6HD trollskelett.

    
svaret ges 14.02.2013 22:47