Hur man justerar stoftiden för olika köttvikter?

4

Enkelt scenario: Jag har ett Madras-recept som berättar att gryta 2,0 kg av lammskuldkött i ugnen, täckt med folie för 2 , 5 timmar vid 180 grader Celsius , sedan ytterligare 30 minuter vid 200 grader utan folien .

Nu lagar jag mat för endast ett fåtal personer, så jag har 0,6 kg kött , det vill säga endast 30% av receptets vikt.

Så, min fråga: Hur ska jag justera tillagningstiderna? Vilken användbar tumregel som helst?

Min första tanke var att faktor gånger ner till 0.6 / 20 , dvs 45 respektive 10 minuter. Då verkar det här på den låga sidan för en ömt gryta (eller är det?). Det är förmodligen på grund av de 2,5 timmarna, kanske 50% skulle vara att se till att köttet är kokt , och de andra 50% är för att se till att det är ömt. och dessa halvor ska justeras annorlunda?

Föreslagna frågor "som kanske redan har ditt svar" har en stor titel , men fråga eller svar hjälper mig att svara på min fråga. Sökning verkar ge nollresultat , även om mina frågor kanske har varit fel .

    
uppsättning Jeroen 07.01.2015 15:02

1 svar

3

Med lamm (och grytor i allmänhet) är det inte en bra idé att justera tillagningstiderna för att beräkna köttmängden. Jag har hittat några användbara uppgifter om den här Chow.com artikeln :

The key to cooking any tough cut is slow simmering over low heat—lamb shoulder could take upward of two hours to reach the tender zone. Don't be alarmed if the meat seems quite tough after it's cooked for a while, sunshine842 says. The muscle fibers seize up, then relax into a state of tenderness after more cooking. Just keep simmering.

Så om du sänker din tillagningstid till 30% kommer köttet att ha 70% mindre tid att slappna av och bli ömt. Jag föreslår att i stället hålla fast vid den ursprungliga tillagningstiden och bara kolla det nu och då. Du kan inte riktigt överkoka axeln över låg värme.

    
svaret ges 07.01.2015 17:48