Hardwood golvreparering med polyuretan. Behöver jag använda någon form av basrock? Vad är fördelarna?

3

Så vi förädlar en gammal ek av lövträ, vi har sandat det och rengör det för närvarande innan vi applicerar en satinvattenbaserad polyuretan (utan fläck). Förmodligen från varathane eller minwax.

Jag tittade på ett par videoklipp, och vissa människor använder någon form av basrock (jag tror att de kallas slipningstätare). Några säger det för att jämna ut golven och göra polyen jämnt, vissa säger att skydda golvet från att ha polyfärgfärgen. Jag är inte 100% säker på vad detta uppnår eller huruvida det är nödvändigt. Informationen verkar vara mycket blandad.

Vad gör en slipningsförseglare? Ska jag sätta en på en ekgolv för optimala resultat? Jag är inte alltför bekymrad över den extra ansträngningen.

Min nuvarande plan är att göra ett test med och utan i en garderob, men jag tror att ha lite mer information från någon med erfarenhet på detta område skulle hjälpa mig att fatta ett mer informerat beslut.

    
uppsättning SammC 27.07.2017 22:31

1 svar

4

Jag skulle alltid föreslå att du undviker slipning av tätningsmedel om du inte har en särskild anledning att använda en. Slipförseglare placera en klar baslack mellan träet och ytan. Men eftersom förseglaren är formulerad för att bygga snabbt och vara lätt att sanda kan det ofta vara mjukare än den övre kappan som är problematisk. Den enda fördelen som det skulle erbjuda i ditt specifika fall är snabbare torkning vilket kan låta dig försegla, sand och poly allt på en dag. Att använda en produkt som du inte känner till kan orsaka att misslyckandet för att spara en dag på ett projekt är en hemsk idé.

För att ge dig en bättre uppfattning om vad sälare (sander eller annat är för) här är en icke-omfattande användningslista:

  • Lackfärger sprutas på i många tunna lager. För skogar med stora porer som absorberar mycket lacktätning kan de spara tid eftersom det är snabbare att försegla och sand än att skjuta tre extra skikt innan målen börjar bygga.
  • Tallknutar är ökända för läckande hartser som orsakar problem med ytbehandlingar. Knotty Pine rörelsen är förmodligen tillräckligt långt tidigare, det är inte en stor fråga idag, men det kan komma tillbaka. Teak och andra oljiga exotics är i en liknande kategori.
  • Du kan färga trä om du vill ha en skraj färg och kornet visar. Jag slår vad om att du kan gissa vad som händer om du applicerar en vattenbaserad topplack över ett vattenlösligt färgämne. Problemet undviks bäst genom att inte använda ett vattenlösligt färgämne i första hand, men tätning är ett alternativ.
  • Tobaksrök. Till skillnad från de flesta ytbehandlingar blockerar tätningsmedel lukt. Djur och exotiska rätter kan också passa in i denna kategori.
  • Ingenting ruinerar möbler som silikonmöbler. Efter att ha absorberats av träet förstörs silikonföroreningarna. I stället för att riskera fiskögon förseglar de flesta refinishers allt efter strippning.

I allmänhet kan du göra allt som en slipningsförseglare kan göra med en klar topplack. Du kan höja spannmålen med förseglaren och sätta av den, eller du kan sätta baslacken. Slipningstätare får också föreslagna under porefyllmedel, men du kan nästan alltid avstå från att fylla porerna för att låta den klara topplacken göra det.

Det enda undantaget som jag kan tänka mig är faux-finish, där du vill skicka ett trä av som en annan.

    
svaret ges 28.07.2017 04:42