Can du använder diskmaskiner för en bricka?

1

Jag har ett litet kök kök, och skulle vilja lägga till en liten tvättmaskin / torktumlare combo

Kranar på kökshandtaget är 1/2 inlopp och 3/8 utlopp. Dränering på diskbänken är 1 1/2 "matning till 2" plus under p-fällan.

1) Kan jag använda en vanlig diskmaskinslang ansluten till ett tillägg av 3/8: e utloppet under diskbänken?

2) Kan jag använda diskmaskinens avloppsslang från tvättmaskinen och dumpa den i stacken under diskbänken?

Kommer dessa att fungera, även om de inte kan kodas?

    
uppsättning gbronner 28.01.2018 07:13

2 svar

1

Jag är ingen rörmokare, men jag har haft min del av tvättmaskinen. En tvättmaskin sätter ut en hel del vatten på en gång, och att vattnet kommer med mycket ludd.

En typisk inställning (men inte det enda sättet att göra det) är att få utmatningen från tvättmaskinen i en tvättstuga. Det (a) ger en buffert av olika slag - om huvudavloppet inte kan ta vattnet så snabbt kan badet hålla några av det när det släpper ut och (b) eftersom slangens ände är tillgänglig kan du fästa en engångs metallfalspinnefälla. Jag rekommenderar inte att du gör samma sak med diskbänken - du kommer sannolikt att sluta med diskbänken, om dräneringen inte är 100% klar då, eftersom de flesta handfat är mycket mindre än en tvättstuga. Om du däremot sluter slangen direkt i avloppsledningen (med lämplig fälla efter anslutningen) kommer du att sätta lint direkt i samma rörsektion som rutinmässigt får fett och mat från diskbänken.

Jag tror faktiskt inte att utloppsslangens storlek kommer att vara ett problem - mina avloppsslangar för diskmaskin är lika stora som min tvättmaskinens avloppsslang (även om olika material) - problemen är den totala volymen vatten i en mycket kort tid och potentiell linsackumulering.

    
svaret ges 14.05.2018 04:54
0

Det enda verkliga problemet jag kan se är att beslagen på diskmaskinsslangen skulle matcha inloppsanslutningarna på tvättmaskinen. När det gäller utloppet är de flesta tvättmaskiner tömda i ett standardavloppsrör så tvivel att det skulle vara ett problem, men borde fortfarande kolla med en rörmokare.

    
svaret ges 28.01.2018 08:05